Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ayşe tatile çıksın!

Yukarıdaki cümle, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın başlaması için kullanılan şifreydi.
37 yıl sonra, şimdi, bir başka 'harekatın' sloganı olsun istiyorum.
Ayşe Egesoy, benim gibi televizyonla büyüyen neslin olmazsa olmazlarındandı.
Ben pek çok Türk Sanat Müziği'nin bestecisini, güftekarını, hatta makamını onun sunduğu müzik eğlence programlarındaki muhteşem anonsları sayesinde öğrendim.
Telaffuz hatalarımı gidermek, İstanbul Türkçesi'ni kavrayabilmek adına Ayşe Egesoy, ekrandaki fahri Türkçe öğretmenimdi.
Genellikle İngiliz mürebbiye donukluğundaki Ayşe Egesoy'un içindeki komedyeni ise yıllar sonra Beyazıt Öztürk ve ekibi ortaya çıkardı. Beyaz Show'un içinde yer alan Damar Damar Üstüne adlı köşeyi sunmaya başladığından beri yeni nesil de onu tanıdı. Egesoy'un oradaki metinleri yazdığını duydum. Gerçekten de komedi sezgisi ve yeteneği çok gelişmiş. Ama artık bu küçük köşe beni kesmiyor. (Zaten liste de sürekli kendini tekrar ediyor.) Egesoy artık tek başına matrak bir şov programı mı yapar, gırgır bir müzik listesi eşliğinde sanatçıları mı ağırlar, orasını bilmem ama Ayşe artık tatile çıkmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA