Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hokus pokus!

Aref'le birlikte yeniden, sihre büyüye kaptırdık kendimizi... Yakında sadece sihirbazların, illüzyonistlerin, mentalistlerin katılacağı 'Fenomen' tarzı yeni bir yarışma yapılırsa hiç şaşırmayacağım.
Ekranda adeta bir 'cadı avı' başlatıldı. Ama engizisyon döneminin tersine... Bu kez 'yakalananlar' cezalandırılmıyor, ödüllendiriliyor. İyi numara yapan, insanları büyüleyen, göz bağlayan, kandıran, saatler boyu ekranda tutuluyor. Sakın bu sanatı 'cadılık' diye nitelediğim sanılmasın. Teşbihte hata olmaz... Onlar da bu boyalı şov dünyasının olmazsa olmazları tabii ki...
Peki neden bir anda yine sihirbazlara sardık? Nedeni basit.
Dünya üzerinde insanlar ne zaman gerçek hayattan umutlarını keserse, o zaman 'büyü'den medet umar hale geliyor da ondan. Huduni'nin 1929 buhranından sonra ortaya çıkması tesadüf mü?
Sektörün son ürünlerinden 'mentalist' Enis Talas'a ise perşembe gecesi Beyaz TV'deki Sağduyu programında rast geldim. İşte sadece bizim televizyonumuza özgü bir ironi:
Programın ismi Sağduyu, konuğu sihirbaz!..
Talas'ın numaraları etkileyiciydi. Zaten sunucu Sedat Yazıcıoğlu da hayretten çok, 'dehşete' kapıldı ve sağduyusunu yitirdi! Eminim Talas'ı önümüzdeki günlerde pek çok şov programında izleyeceğiz.
Özellikle, kaybettiğimiz ve yaşayan ünlülerin fotoğraflarının 'kendiliğinden' ayrıldığı bir numarası var ki, çok konuşulacağa benzer. Talas, yakında Sayısal Loto numaralarını tahmin etmeye çalışacağını da söyledi. Belli ki dünya nimetleri umurunda değil. Yoksa her hafta Sayısal'dan milyonları indirip, keyfine bakmak varken, niye sihirbazlık yapsın ki!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA