Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Halit Ergenç'in mazereti

Antalya'da cumartesi günü yapılan nihai jüri toplantısı öncesinde dedikodular dolaşıyordu:
Halit Ergenç'in 'En İyi Erkek Dizi Oyuncusu' ödülünü alamayacağını bildiği için Antalya'ya gelmediği söyleniyordu.
Jüri toplantısı devam ederken, bazı üyelerin cep telefonuna Halit Ergenç'in mesajı düştü. Ergenç, doğum günü olduğunu, oğlunun ilk kez kendisine "İyi ki doğdun baba" diyeceği bu çok özel günde ailesiye birlikte olmak istediği için törene katılamayacağını bildirip "Pargalı'mın arkasındayım" diyordu.
Bana göre Ergenç'in ileri sürdüğü mazeret, son derece 'insani' bir gerekçeye dayanıyordu.
Bu, çiçeği burnunda bir babanın en doğal hakkıydı.
Buna rağmen, "Antalya'da çocuğuyla beraber çok daha renkli bir doğum günü kutlayabilirdi, gelmeliydi" diyenler oldu. Ama bilmedikleri, hesaba katamadıkları bir ayrıntı vardı. Gelseydi; kameraların, objektiflerin kuşatmasında oğluyla bu özel günü ne kadar yaşayabilirdi ki?
Ben Halit Ergenç'in gerekli hoşgörü ve olgunlukla donanmış biri olduğuna yürekten inanıyorum.
Ödül alamayacağını tahmin ettiği için 'gelmediği' şeklindeki söylentilere ise inanmıyorum, inanmak istemiyorum.
Halit Ergenç, dizideki rol arkadaşı Okan Yalabık'la kıyasıya rekabet ediyor olabilir. Ama bugüne kadar bunu 'ihtirasa' dönüştürdüğünü kanıtlayan en küçük bir davranışta bulunmadı. Bu nedenle ben şahsen mazeretini, son darece samimi buluyorum.
Bu arada "Halit gelmeyeceği için jüri 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü Okan Yalabık'a verdi" şeklindeki yorumlara ise gülüp geçiyorum. Birincisi, günler önce yapılan ön jüri oylamasında da Okan, Halit'in önündeydi. İkincisi, lütfen Okan Yalabık'ın yeteneğine ve emeğine haksızlık etmeyin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA