Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ödül kaybetmeyi bilmek

Antalya'da dev sanatçıların ödülü kaybettiklerinde ya da 'diledikleri ödülü alamadıklarında' nasıl çocukça tepkiler verdiğine şaşkınlıkla şahit oldum. İçlerinden pek azı rakibini alkışladı.
Kimi sahneye çıkmadı, kimi sahnede tepkisini açık açık ifade etti, kimi memnuniyetsizliğini çok daha abartılı bir tarzda dile getirdi
Ödül almak kadar, mağlubiyeti karşılamak da belli bir erdem ve olgunluk gerektirir. Sonuçta bu ödülleri 10 ayrı hayat görüşüne, değerlendirme kriterine sahip bir jüri belirliyor. Bazen 10 ayrı birinci bile çıkabilir, çok normal. Oscar, Altın Küre, Grammy, Emmy ödüllerinde ödül alamadığı için hiç küseni, çemkireni görüyor musunuz?
Yılların sanatçıları, duygularını içlerine atıp bir ödül gecesinin gerektirdiği centilmenliği, hoşgörüyü gösteriyorlar. Kırılsalar da meslektaşlarını onore etmekten geri durmuyorlar. Ya da bize öyle hissettirmek için başarıyla 'oynuyorlar'...
Zaten ödüllendirilen yetenek de 'oyunculuk' değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA