Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teşvik primine dikkat!

Bir dizi ya da programın akıbetini belirleyen başlıca unsur, reyting puanları. Ama son zamanlarda, özellikle sanal âlemdeki yorumların, forum sitelerindeki görüşlerin ve özellikle de internet sözlüklerindeki eleştirilerin de yapımların kaderini etkilediğini gözlemliyorum. Durum böyle olunca sözlüklerdeki 'entry'lerin yani görüş ve eleştirilerin önemi ve değeri de artıyor.
Geçenlerde önemli bir sözlük yazarı olduğunu belirten kişiden elektronik posta aldım. Çok ciddi bir iddiada bulunuyordu.
Güya yeni başlayan bir programa olumlu entry yazmaları için kendilerine para teklif etmişler. O kabul etmemiş ama edenler olmuş. İddiasına göre; geçen hafta o programla ilgili sözlükteki olumlu entry'lerde yaşanan patlama, bunun en büyük deliliymiş.
Bugüne kadar söylentiye göre haber yazmaya ve yorum yapmaya karşı durduğum için pek çokları gibi buna da itibar etmedim tabii ki. Ama trilyonların döndüğü, son derece çetin bir rekabetin sürdüğü televizyon piyasasında da 'şike ve teşvik priminin' sözkonusu olabileceği ihtimalini beynimden kovamadım.
Her meslekte iyiler-kötüler, dürüstler-namertler olabilir. Bu yazının amacı kimseyi suçlamak ya da zan altında bırakmak değil elbet. Durup dururken 'eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek' niyetinde de değilim. Sadece, işlerin sarpa sarma ihtimaline karşı bir 'erken uyarı' yerine geçmesini arzu ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA