Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kule uçuş izni verdi

Bilgi yarışmaları toplumun bilgi, zeka ve gelişmişlik düzeyini ortaya koyması açısından çok önemli birer laboratuvar işlevi görüyor. Hangi konulara daha çok ilgi gösterdiğimizi, genel kültürümüzün ne yönde geliştiğini (ya da gelişmediğini) bu yarışmalar sayesinde daha iyi anlayabiliyoruz.
Perşembe akşamı atv'nin Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında bir genç kız yarıştı.
Güzeldi, alımlıydı, son derece zevkli giyinmişti.
Hem kendisinin hem annesinin konuşmalarından eğitim ve gelir düzeyi olarak 'ortalamanın üzerinde' oldukları açıkça belliydi.
Zaten kızımız, "Kazanacağım parayla ailemin başını sokacağı bir ev alacağım" ya da "Babama, kardeşime iş yeri açacağım" filan demedi. "Pilot olmak istiyorum.
Kazanmayı düşlediğim 100 bin lirayı bu işe harcayacağım" dedi. 'Bakkal defteri' cevaplı son derece basit olan ilk soruyu geçti. İkinci soru daha da basitti. "Türkiye'de seçim barajı yüzde kaçtır?" diye soruldu. Kızımız hiç düşünmeden, kendinden son derece emin bir tavırla 'Yüzde 49' şıkkı için "Son kararım" dedi ve tabii elendi. Ben de içimden, "Pilot olmana gerek yok, sen zaten uçmuşsun evladım" deyiverdim...
Sadece bu örnek bile gençliğin ne denli apolitik bir hale geldiğinin açık bir ifadesi değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA