Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Orman ne güzel, ne güzel!

Tam da orman yangınlarının ciğerimizi yakıp kavurduğu günlere denk geldi. Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında "Orman yangınlarında hangi numara aranır?" diye soruldu. "Hah" dedim içimden, "Harika bir zamanlama. Kim bilir ne güzel mesajlar çıkacak bu soru ve sohbetten..." Ama tam tersi oldu. Genç yarışmacı Burhan Hakkı Alpargun, doğru yanıtın 177 olduğundan emindi. Ama cevap vermeden önce bir 'anısını' paylaşmaya başlayınca, bir çuval inciri berbat etti.
Alpargun, bundan 5-6 yıl önce arkadaşlarıyla nasıl 177'yi arayıp dalga geçtiklerini ballandıra ballandıra anlattı. Arayıp, "Yangın var" diyorlarmış. Görevli "Nerede?" diye sorunca "Yüreğimde, söndürür müsünüz?" filan diyorlarmış.
Sonra görevlilerle ahbap olup uzun uzun muhabbet ediyorlarmış... Aman ne komik! (Burhan'ın anlattığı doğruysa, görevlilerin durumu çok daha vahim!)
Peki birileri o hattı boşuna meşgul ederken, gerçek yangınları haber vermek isteyenlerin hali ne olacak? İşin garibi, deneyimli sunucu Kenan Işık'ın da o anda boş bulunmasıydı. Yarışmacı bu harika (!) anısını anlatırken, Işık, gerekli uyarıyı yapıp doğru mesajı vereceği yerde, genç adamın anlattıklarını gülümseyerek dinlemekle yetindi.
Halbuki daha geçen hafta 118 hattında çalışanların isyanı medyaya yansımıştı. Bu hatta dadanan sapıkların, insanların hayatıyla nasıl oynadıklarını, medyaya dağıtılan dokümanlardan üzüntü ve kaygıyla öğrenmiştik.
Demek ki neymiş?
Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh tüm acil hatlardır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA