Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayrettin ne ettin?

Hayrettin, yeni dönem komedyenler arasında farklı çizgisiyle dikkati çekiyor.
Ama sıra dışı olmanın ağır bedelleri vardır. Ölçüyü kaçırır, tabu yıkmak adına toplumun değerlerini hiçe sayar ya da hafife alırsanız, 'merkezkaç etkisiyle' uzağa savruluverirsiniz.
Hayretin, sezonun ilk programında farkında olmadan önemli bir dini hassasiyetin üzerine bastı. Bu 'üzerine bastı' sözü hem fiziksel hem de manevi anlam içeriyor.
Hayrettin'i, Behzat Ç. dizisinin finalini ti'ye aldığı videoda bir mezarın üzerine boylu boyunca uzanırken izledik.
Belli ki bunun için mevtanın ailesinden izin alınmamıştı. Zira mezar taşı mozaik efektiyle örtülmüştü. Zaten böyle bir mizansenin 'izni' de olmaz. Kabir toprağına basmak, üzerine uzanmak, görüntülemek dinen günah ve saygısızlık addedilir.
Diyeceğim o ki; mizah yaparken titizlik gösterilmesi gereken bazı konular vardır. Dini, ahlaki duyarlılıklar, ırk ve etnik köken farklılıkları gibi... İyi niyetinden asla şüphe duymadığım sevgili Hayrettin'i vesile ederek, özellikle komedyenleri naçizane uyarmak istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA