Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dönem dizilerine yeni soluk

Sezonun en çok umut beslediğim dizisi Bir Günah Gibi, atv ekranlarında seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor. Önümüzdeki hafta atv'de yayına başlaması planlanan Bir Günah Gibi'nin başrollerinde Burak Hakkı, Özge Borak, Hande Soral ve Serkan Altunorak yer alıyor. Gül Oğuz ve Atilla Cengiz'in yönetmen koltuğunda oturduğu Bir Günah Gibi için Pera Palace Hotel ilk kez kapılarını bir diziye açtı. Nermin Bezmen'in özgün hikayesi olan dizi 1940'lı yılların İstanbul'unda geçiyor.
8 aydır büyük bir titizlikle hazırlıkları sürdürülen dizi için Maltepe Üniversitesi'nde de platolar kuruldu. Dizi, 1940'larda İstanbul'da yaşayan orta halli bir ailenin hayatını anlatıyor.
Diziyle ilgili prodüksiyon notları ise yapımın nasıl titizlikle hazırlandığını belgeler nitelikte:
* Öykünün geçtiği dört ana mekan, Maltepe Üniversitesi platolarında 1100 metrekare alana kuruldu.
* Mekanlar Horhor ve Çukurcuma antikacılarından temin edilen gerçek aksesuvarlarla tefriş edildi.
* Dizinin ana mekanları Galata ve Pera dokusuna uygun kuruldu. Gerçek cepheleri de bu semtlerde çekildi.
* Dizinin tarih danışmanlığını Gökhan Akçura yapıyor. Sosyal yaşamın bütün dönem detayları hem belge, hem görsel olarak dizide kullanılıyor.
* Dizi için yaklaşık 1800 metre kumaştan 600 adet kostüm dikildi.
* İlk bölümde yaklaşık 500 figüran kullanıldı.
* Dizinin ana mekanları İstanbul Lisesi, Kabataş Lisesi, Pera Palace Hotel, İstanbul Üniversitesi, Hıdiv Kasrı, Galata, Pera ve Balat'ta kuruldu.
* Dönemin gerçeklik duygusunu yaratmak için, o yıllarda çekilmiş belgeseller incelendi ve sosyal hayata dair tüm detaylar aksesuvar olarak yapılıp sokak çekimlerinde kullanıldı.
* Atmosfer müzikleri yine danışman eşliğinde seçilerek, hem dönem ruhu, hem de o yılların müzik eğilimleri yansıtıldı.
* Dönemin Hollywood idollerinin saç ve makyaj tasarımları uygulandı. MOS City's'den Orhan Bademli ve Menderes Pişmanoğlu dönemin en belirgin özelliği olan vag modellerini kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA