Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kim tutar gençleri?

Kanal D'de yeni bir yarışma programı başladı. Adı, Tutmayın Bizi... Yarışanlar da, hedef kitle de gençler.
Sunucusu, talihsiz GSM mağduru reklamıyla ünlenen, yetenekli oyuncu Erdem Yener... Hemen söyleyeyim, ilk program olmasına rağmen Erdem'i son derece başarılı ve sempatik buldum. Aralara sıkıştırdığı espriler yerli yerindeydi. Kendi gaflarını, dil sürçmelerini anında espriye çevirmesini de önemli bir sunuculuk hüneri olarak notlarımın arasına ekledim.
Yarışma, gençlerin kendilerine verilen yetenek sınavını başarıp başaramamalarıyla orantılı ödüllerden oluşuyor.
Örneğin; bir pinpon topunu sadece üfleyerek M şeklindeki bir masanın üzerinde yere düşürmeden dolaştırmaları gerekiyor. Bunun karşılığında, Amsterdam seyahati kazanıyorlar. Ya da 4 kişilik ekibin su altında toplam 6 dakika nefesini tutması filan isteniyor.
Katılanların büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi. Aslında bu durum dikkate alındığında 'sınavların' daha 'hayatın içinden' olmasını bekliyor insan. Ne bileyim mesela, bekar evi kiralamak için ev sahibini 5 dakika içinde ikna etme, ütü olmayan öğrenci evinde şiltenin altında gömlek ütüleme, biber gazı altında kitap okuyabilme filan gibi sınavlar daha 'aktüel' olmaz mıydı acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA