Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kolesterol meselesi

TIP dünyası ikiye bölündü. Kolesterol ilaçları yararlı mı yoksa ilaç şirketlerinin kâr manevrası mı? Hastalar da ikilemde. Dünyanın parasını ödedikleri bu ilaçları alsınlar mı, yoksa terk mi etsinler?
Erzurum'da konuyu en yetkili kişiye, bir kahvaltı sohbeti sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sorduk. Önce, "Benim uzmanlık alanım değil, daha yetkili birine sorun. Ben çocuk doktoruyum, biliyorsunuz" dedi. Biz de "Sağlık Bakanı'ndan daha yetkili birine soramayız" dedik ısrarla. Ve tüm siyaset ve sağlık haberi yapan muhabirleri atlatıp Bakan'ın ağzından 'son dakika gelişmesini' almayı başardık.
Efendim, Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan bir komisyon konuyu detaylı olarak inceliyormuş.
En geç iki gün içinde komisyonun raporu Bakanlık tarafından açıklanacakmış.
Ama Bakan Akdağ konunun, 'kişisel inisiyatif' gerektirdiğini ısrarla vurguladı. 'Tedavi ve kullanılan ilaçlar her hastanın bünyesine göre değişiklik arz edebilir. Ben olsam, doktorumun talimatları dışına çıkmam" dedi.
Özetle, son sözü Bakanlık söyleyecek.
Hem de azzz sonra...
Bekleyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA