Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vadi saygısızlık mı etti?

Kurtlar Vadisi, önümüzdeki hafta yayınlanacak bölümü için Topkapı Sarayı'ndaki Kutsal Emanetler bölümünü set olarak kullanınca, yer yerinden oynadı. Bakanlık tarafından dizi ekibine verilen izin büyük tartışma yarattı. Tarihçilerin ve eski müze yöneticilerinin büyük bölümü bu karara karşı çıktı ve bunun kutsal emanetlere karşı yapılan en büyük saygısızlık olduğu görüşü savunuldu.

BARD AĞIN YARISI
Tabii ki Hazret-i Muhammed'den (S.A.V.) yadigar, manen ve maddeten paha biçilemeyecek değerdeki emanetleri savunmak her Müslüman'ın görevidir. Kimse Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetlerin zarar görmesini istemez. Ancak emanetlerin korunup kollanması kadar, bu kutsal değerlerin müminlerce tanınıp ruhen paylaşılması da bir başka görev ve sorumluluktur. Bu nedenle çok izlenen bir dizide, kutsal emanetlerin gerçek mekanında görüntülenip 'paylaşılmasında' bana göre zarar değil, fayda vardır.
Öyle ki, bu emanetlerden bugüne kadar habersiz yaşayanlar olabilir. Onlar ki, yurdun ücra bir köşesinde kıt kanaat geçinirken, İstanbul'a kadar gelip Topkapı Sarayı'nı ziyaret edecek olanaklardan yoksundur.
Önemli olan, çekimler sırasında gerekli özen ve saygının gösterilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Bu nedenle, elimize orağı alıp, kesip biçmeden önce bardağın bir de 'dolu' tarafını görmekte yarar var.
Ayrıca, bakımsızlıktan lime lime olan Hırka-i Şerif'in nasıl güçlükle kurtarıldığı ortadayken; emanetlere saygının sadece 'görüntülenmesini engellemekle' sınırlı tutulması, bana fazla samimi gelmiyor doğrusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA