Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yok mu Sultan'a saray?

Sultan Kösen, dünyanın en uzun insanı. Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilen birkaç Türk'ten biri.
Sultan aynı zamanda televizyonun reyting rekortmenlerinden de biri. Hangi programa konuk olsa, hangi haber bültenine çıksa reytingleri fırlatıyor.
Yani televizyoncuların da etinden, sütünden (!) faydalandıkları büyük bir nimet...
Sultan, önceki gün Show TV'de Saba Tümer'in programına konuk oldu. Çıtı pıtı Saba ile dev Sultan'ın aynı karedeki görüntüleri gerçekten de çok ilginç bir manzara oluşturdu. Hatta Saba, kendinden yaklaşık bir metre uzun olan Sultan'a sesini duyurmakta bile zaman zaman güçlük çekti.
Sonra Sultan'ın evinde yapılan bir röportaj geldi ekrana.
Sempatik dev, TOKİ tarafından normal standartlarda inşa edilen evde kafası tavana değdiği için, iki büklüm yürümek zorunda kalıyordu. Ona göre küçücük kalan kapılardan geçmek başlı başına bir mücadele gerektiriyordu.
Tuvaleti, mutfak tezgahı hep normal boydaki insanlara göre inşa edildiği için evde olmak onun için bir işkenceye dönüşmüştü.
Yatağına uzandığında da bacaklarının yaklaşık 50 santimlik bir bölümü dışarıda kaldığı için, ayaklarını yatağın sonuna eklediği bir pufa uzatmak zorunda kalıyordu. Geçen yıl evinde bu mücadeleleri verirken düşüp bacağını kırmış; 6 ay boyunca yatağa bağlı kalmıştı.

NE REDESİNİ Z?
İyi de reklam meraklısı bu kadar inşaat şirketi sahibi varken, bu eziyet Sultan'a reva mı?
O anlı şanlı işadamları kendileri için leblebi çekirdek parasına mâl olacak özel bir ev inşa edemezler mi şu bizim koca Sultan'a? Sultan'ımız var ama sarayı yok... 60 numara ayakkabısını Almanya'dan sponsor olan bir vatandaş bir seferliğine göndermiş. Devamı yok... O ayakkabının içine giyeceği 60 numara çorabı yok... Ama Guinnes'te bir Türk var.
Övünelim bakalım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA