Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Umarım batmazlar

Televizyonda ilginç bir otomobil reklamı dönüp duruyor. Aracın ne kadar ekonomik olduğunu anlatan reklamda, dört kafadar çiğ börek yemek için kalkıp Eskişehir'e gidiyor. Sonra canları baklava çekiyor, hoop Gaziantep'e uzanıyorlar. Derken akıllarına çay içmek geliyor, ver elini Rize...
Nereden baksanız, 26-27 saatlik yol... Bir de molaları, konaklamaları sayarsanız; etti mi size üç günlük seyahat?
Peki, bu arkadaşlar sırf keyif için işlerini güçlerini üç gün boyunca bırakacak mirasyediler ise, ekonomik otomobil ile işleri ne?
Gaziantep'ten kargo ile bir kilo baklava sipariş etmenin ceremesi 35 lirayı bulmazken, bu otomobil ne kadar ekonomik olabilir ki? Mazotu bir kenara koydum, otomobilin yıpranma ve bakım maliyetleri ne olacak?
Bunlar bu gidişle 10 bin ve 30 bin periyodik bakımlarını bir ay içinde yaptırmak zorunda kalacaklar. Ayrıca otomobilin ekonomik cazibesine kapılıp ömürlerini yollarda geçirecekleri için işlerinden, güçlerinden olacaklar, hatta aile yaşamları bile tehlikeye girecek.
Diyeceğim o ki, 'ekonomik' denilen bu otomobil bizim kafadarları en geç iki ay içinde yoksulluğa sürükleyecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA