Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Heba olan ilk yarı

Lig TV'ye nazarım değdi galiba... Teknik ve yayın kalitesi açısından pek çok Avrupa ülkesinden ileri düzeyde futbol maçı yayınlamalarının ülkemiz için gurur vesilesi olduğunu yazıp duruyordum. Ama pazar gecesi Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini izlerken büyük hayal kırıklığı yaşadım. Özellikle ilk yarıda önemli pozisyonların üzerini örten gereksiz ağır gösterimler ve aşırı detaylar yüzünden maçın ilk 45 dakikasının ancak yarısını canlı izleyebildim. Kalanı, yönetmen fantezilerine kurban gitti.
Evet, bir maçı 24 kamera ve en ileri yayın teknolojileriyle ekrana getirmek önemli.
Ama sırf teknolojimi göstereceğim diye futbol maçını ekran başındakilere zehir etmek niye? Hani detaylar ve tekrarlar nedeniyle neredeyse 24 kamera ile golü kaçırıp tarihe geçeceklerdi. Bir de HD kanalında Fenerbahçe'nin ilk golü öncesinde görüntü donmasın mı? İyi ki hemen normal kanala geçtim de golü izleyebildim.
İkinci yarı nispeten daha 'duru' bir yayın izledik. Herhalde benim gibi ekran başında sinirden tırnaklarını yiyenlerin sesi Lig TV'ye ulaştı ya da yukarıdan uyarı geldi de yayın düzeldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA