Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Erkeklerin derdi tasası yok mu?

Gündüz kuşağı programlarının neredeyse tamamı kadın izleyiciye yönelik hazırlanıyor. Bu konuda acayip bir 'pozitif ayrımcılık' söz konusu. Ama aynı durum erkekler açısından 'negatif ayrımcılık' oluşturuyor. Ne yani? Memlekette derdi tasası olan; bilgiye, görgüye ihtiyaç duyan erkek yok mu?
Bugüne kadar gündüz kuşağında erkek programı için birkaç cılız deneme oldu ama ekranda tutunamadı. Sebebi, doğru konumlandırılamamasıydı. Zira erkekle ilgili konuların büyük bölümünün aslında kadını daha yakından ilgilendirdiği ihmal edildi.
İşyerinde olsun, evde olsun artık erkekler de en az kadınlar kadar gündüz kuşağı programlarını izliyorlar. Hani şöyle bize özgü konulara değinen bir program çekecek üç R'li 'errrkek' çıkmayacak mı şu sektörde yahu?
Bana soracak olursanız; erkeğin, kadından fazla derdi var. Saymaya başlıyorum:
Göbekler nasıl eritilecek? Saçların dökülmesi nasıl engellenecek? Geçim derdine karşı, ruhlar nasıl korunacak? Kadınların her gece tekrarlanan 'baş ağrıları' nasıl tedavi edilecek? Çocukla nasıl iletişim kurulacak? Sebepsiz kadın kıskançlığı ile nasıl mücadele edilecek? Eşleri üzmeden, sıkmadan lig maçları nasıl takip edilecek? Anne ile eş arasında kalmadan nasıl huzurlu bir ev yaşantısı kurulacak? Özel günleri unutmamak için ne yapılması lazım? Bu bahar ne giyeceğiz? Kravatlar inceldi mi, kalınlaştı mı? Şarap siparişi verirken garsonun yüzüne melül melül bakmamak için ne yapılmalı? Ergenlik ve 'erkenlik' sorunları nasıl çözülür?
Biter mi? Bitmez... Daha sırada kadın şiddetinden malul erkekler var. Geçenlerde bir dostum aradı.
Karısı bayağı bir iri yarı, güçlü kuvvetli... Bizimki dayaktan usanmış. Ama karısına dua etmekten de geri kalmıyor: "Sağ tarafım ameliyatlı. Karıma 'Ne olur soluma çalış' diyorum, sağ olsun hiç kırmıyor..."
Diyeceğim o ki, hemcinslerime bir dokun, bin ah işit... Yok mu erkekler için 'kurtarılmış' bir gündüz kuşağı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA