Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bravo a Haber'e

a Haber'in geçen haftaki müthiş habercilik başarısı, gündemin tozu dumanı arasında güme gitti. İki Batılı gazetecinin hayatını kaybettiği Humus'taki bombalama olayının hemen ardından bir Suriyeli, cep telefonuna kaydettiği görüntüleri anında a Haber'e servis etti.
Suriye'de yaşanan insanlık dramı, bugüne kadar hiç olmadığı kadar büyük bir gerçeklikle a Haber ekranlarına taşındı. Yerle bir olan otelin enkazı arasında gazetecilerin cesetleri görünüyordu.
Görüntüleri kaydeden Suriyeli genç, "Türkiye yardım etsin ne olur" diye haykırıyordu.

DÜNYA ÇAPINDA
Bu görüntüler canlı olarak a Haber ekranlarına yansırken, Humus'taki bomba ve silah seslerinin ardı arkası kesilmiyordu. Esad'ın zulmü, a Haber aracılığıyla en net ve en 'katıksız' biçimde dünyanın gözleri önüne seriliyordu.
Pek çok yabancı yayın kuruluşu, görüntülerin kendilerine de verilmesi için a Haber'den talepte bulundu.
Habercilikte en vazgeçilmez ilke, haberin olduğu yerde bulunabilmektir. Zaten bunun için habercilik zor ve pahalıdır. Şu anda Humus, özellikle Türk gazeteciler için dünyanın en riskli bölgesi. Buradan meslektaşlarıma, "Ne duruyorsunuz, girsenize şu zulüm kentine" diye seslenmek insafsızlık olur. Ama a Haber, muhabirlerini riske sokmadan, yangının tam ortasından haber ve görüntü aktarmayı başardı.
Kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA