Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Elektrik pahalı, hayat ucuz!

5 TEDAŞ görevlisi, deniz bisikletiyle tamirat için baraj gölüne açılmış. Bisiklet su alıp batmış. Zamanında yardım yetişmeyince 1.5 saat içinde bağıra çağıra yaşamlarını yitirmişler.
Gafletin, dalaletin bundan daha fazla ete kemiğe bürünmesi mümkün mü?
Mümkün... Bizim ülkemizde bu tür olaylar daha önce de oldu, daha sonra da olacak.
Nereden mi biliyorum? İnsan hayatına değer biçecek bir 'sayaç' yok bizim ülkede de ondan... Elektriğe zam üstüne zam gelirken, TEDAŞ personelinin hayat bedeli sürekli indirimde demek ki... Yoksa üç kuruşluk motorlu zodyak bot yerine neden deniz bisikletiyle göle açılsınlar ki?
Eminim şimdi soruşturmalar başlayacak, davalar açılacak, bir-iki görevli açığa alınacak, belki birkaç kişi 3-5 yıl hapse mahkum olacak.
Ve yeni bir 'kamu cinayetine' kadar her şey unutulacak. Tıpkı hızlandırılmış trende ölen yolcular, naylon çadırda kavrulan işçiler gibi...
İnsana değer vermek bir 'kültür' işidir. Hazır eğitim sistemi baştan aşağı değiştiriliyorken, okullara seçmeli değil, zorunlu 'insanlık' dersi koymaya ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA