Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting kilo aldırır!

Obezite ile mücadele edenlerin kilo vermek için birbiriyle yarıştığı Star'daki Yeni Bir Hayat yarışması başlamadan önce, programla ilgili bazı tereddüt ve kaygılarımı bu sütunlarda sizlerle paylaşmıştım.
Görüyorum ki; yazdıklarımın pek çoğu dikkate alınmış. Örneğin, yarışma danışmanları arasında yer alan psikoloğun organizasyondaki önemi ve etkinliği artırılmış.
Ayrıca, yarışmadan elenenlerin kaderinin ne olacağını sorgulamıştım. Bu hafta gördüm ki; elenenler, dilerlerse programın sağladığı egzersiz ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilecekler. Yani kaderlerine terk edilmeyecekler.
Bu hafta elenen Fatih'in, mücadelesine 'dışarıdan' devam edeceğini öğrenince sevindim.

DRAMATİK SOS
Ancak anlayamadığım bir nokta var. Yeni Bir Hayat, hiç ihtiyaç duymamasına rağmen kendini Survivor'a benzetmeye çalışıyor. Ödül oyunu, dokunulmazlık hakkı, eleme odası, vesaire gibi efektler, bir sağlık programını amacından saptırıp yarışmaya ya da televizyon şovuna dönüştürüyor.
Örneğin; elenecek kişiye takımdaki diğer yarışmacıların karar vermesi bana saçma geliyor. Normalde, o haftanın en az kilo veren yarışmacısının elenmesi gerekmez mi? Gerekir tabii... Ama bir televizyon programının izlenmesi için işin içine 'dramatik soslar' eklenmesi de gerekir. Televizyonculara göre sosu olmayan program yavan olur.
Şu reytingin gözü kör olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA