Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayat devam eder mi?

Sezon finalleri arasında kuşkusuz en kanlı olanı atv'deki Hayat Devam Ediyor'da yaşandı. İtiraf etmeliyim ki, ölenin kalanın hesabını ben bile şaşırdım.
Sezon finali değerlendirmesinden önce; sevgili Mahsun Kırmızıgül'ün hakkını layıkıyla teslim etmeliyim. Mahsun, sinema filmlerinde olduğu gibi; yine son derece önemli bir toplumsal yaraya neşter vurdu. Doğu'da yıllardır yaşanan çocuk gelinler dramına parmak bastı. Henüz oyun çağındayken yaşlı başlı ağaların, beylerin oyuncağı olan genç kızların ve onların yakınlarının çektiği çileyi, son derece çarpıcı bir anlatımla ekranlara taşıdı.
Hayatı kararan Hayat'ın hikayesi, umarım pek çok yeni hayatın kurtulmasını sağlar.

ŞEHİRDEKİ AĞALAR
Mahsun son bölümde bir mesaj daha verdi.
Bir genç kızın tuzağa düşürülmesi, diğerinin tecavüze uğramasıyla; aslında genç kızlara yapılan zulmün sadece Doğu'ya özgü olmadığını, metropollerde pusu atan pek çok modern görünümlü ağanın, genç kızları nasıl sömürdüğünü de olanca çıplaklığıyla önümüze serdi.
Ancak kafama takılan soru işaretinin yanıtını bir türlü bulamadım. Hayat, daha okul çağındayken yaşlı bir adama gelin gitmişti ama aradan bir yıl bile geçmeden yine telli duvaklı gelin oldu.
E madem okula gitmesi gereken genç kızların çocuk yaşta evlenmesine eleştiri getirmek için dizi yapıyorduk, Hayat'ı niye o yaşında yine everdik?
Birine gönülsüz gitti, diğerine gönüllü... 'Çocuk gelinler' adına ne fark etti ki?
Finalde ölümler birbirini kovaladı. Bekir, kardeşi Malik'in kafasına patlattığı şişeyle karanlık sularda kayboldu. Siraç, hasmını polislerin önünde öldürdü. Dede kalp krizi geçirdi, kurtulması zor. Cennet, kızını da yanına alıp, meçhule doğru yolculuğa çıktı. Ve nihayet; Hayat ile kocası, kan davasına kurban gidip, vuruldu.
Merak ettiğim şu: Gidenler dönmezse, ölenler hortlamazsa; Hayat yeni sezonda nasıl devam edecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA