Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Büyük Risk'te hatalar zinciri

Mehmet Yalçınkaya adlı dikkatli okurumuz, Büyük Risk yarışmasında rastladığı hataları sıralamış: "Selçuk Yöntem'in sunduğu Büyük Risk adlı yarışmayı severek izliyorum. 25 Temmuz 2012'deki programda 3 tane yapılmaması gereken hata yapıldı.
1- Son soruda hicri takvime göre Ramazan ayından sonra gelen ay soruldu. 3 yarışmacı da soruyu bilemedi. Selçuk Yöntem de sorunun cevabını (Şevval ayı) vermeden yarışmayı sonlandırdı.
2- Yine aynı gün 'En büyük rakamdan 9 çıkarsak kaç kalır?' diye sordu. Cevabında da '9-9 =0. Çünkü 10, 0 ve 1 rakamından oluşan bir sayıdır' dedi. Ve doğrusu da buydu ama hemen sonrasında Hande Yener bir soruda "Benimle birlikte bir grup şarkı söyledi. Bu grubun adı bir rakam" dedi. Ve cevap Grup 84'tü. Peki 84, 8 ve 4 rakamından oluşan bir sayı değil miydi?
3- Yarışmanın kuralına göre son soruyu kim bilirse yeni soru kategorisini o seçiyor. Kimse bilemezse en son doğru cevabı veren kategoriyi belirliyor. Soruyu Ayşe adlı yarışmacı bildi ama sunucu, o kategoriyi Ali adlı yarışmacıya seçtirdi.
Gene de bilgi yarışması olduğu için severek izliyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA