Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ferguson'un dersi

SPOR sayfalarında sadece iki sütuncuk yer aldı. Oysa spor akademilerinde okutulacak kadar büyük bir dersti.
Manchester United'ın patronu Sir Alex Ferguson bir firmanın futbolcularına hediye ettiği, yüksek hız yapabilen spor otomobiller için 23 yaşından küçük oyuncularına yasak getirdi.
Takımların antrenmanlarını takip eden futbolseverler bilirler.
Antrenman sahalarının otoparkı lüks otomobil galerisi gibidir.
Araçların çoğunluğu da yaklaşık 300 kilometre yapabilen spor otomobillerden oluşur.
Bizde para kazanmaya başlayan futbolcunun yaptığı ilk iş, fiyakalı bir spor otomobil almaktır.
Anası babası gecekonduda oturan futbolcu bile öyle yapmıştır zamanında... Ve her yıl mutlaka bizim ligimizde mücadele eden futbolcuların araçlarıyla yaptıkları kazalara şahit oluruz. İngiltere, Avrupa'da ölümlü trafik kazalarının en az gerçekleştiği ülkelerden biri.
Biz ise trafik kazalarında dünya şampiyonluğuna oynuyoruz.
Yani bizim takımlarımızın teknik patronlarının, yöneticilerinin bu duruma çok daha büyük bir hassasiyet göstermesi gerekirken, böyle bir önlem almak elin Aleks Ferguson'unun aklına geliyor.
Trafik kurallarına uymanın, önlem geliştirmenin bir 'kültür meselesi' olduğunu gözümüze sokarcasına...
Sahi, geçen yıl büyük kulüplerimizin birinin kutlama gecesinde başkan ve yöneticilerle karşılıklı kadeh tokuşturduktan sonra Boğaz yolunda otomobiliyle belediye otobüsüne çarpan futbolcuyu hatırlayanınız var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA