Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mecnun'un Leyla'sı nerede?

Geçen sezonun sonunda tüm karakterler bir yerlere savrulunca TRT 1'in iddialı komedi dizisi Leyla ile Mecnun'un ekrana veda ettiği konuşulmaya başlanmıştı.
Uzun süre dizinin akıbeti merak edildi. Sonunda TRT ve ekip devam kararı aldı.
Yeni sezonun ilk bölümü, aksiyon filmlerinin değişmez klişesi 'Eski ekibi topluyoruz arkadaşlar' üzerine kurulmuştu.
Bir yıllık zaman atlamasının ardından mahallede her şey değişmişti. İskender geçirdiği kalp krizinin ardından mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmıştı. Bakkal Erdal'ın meşhur bakkalı elinden gitmiş, yogacı olmuştu. Erdal bir büfede dönercilik yapıyordu.
Kireçburnu sahilini mafya eline geçirmiş, Çin lokantası yapmıştı. Yavuz Hırsız tövbe etmiş, bir gazinoda gitar ve mızıka eşliğinde şarkı söylüyordu (Şarkısı hit olunca çok zor anlar yaşadı). Mecnun ise çölde, bahtsız bedevinin kabusu şu meşhur kutup ayısı ile ortak büfe işletmeye başlamış, İsmail Abi ise eski arkadaşlarının kuklalarıyla teselli bulmayı seçmişti.
Ak Sakallı Dede, âşık delikanlının gönlünü kaptırdığı kızı evden kaçırmak isterken polise yakalanıp, içeri düşmüş, diğer dedemiz ise huzurevinde huzursuz günler geçirmekle meşguldü.

EKİBİN İŞİ BU YIL DAHA ZOR
Feleğin çemberinin etrafa savurduğu karakterlerin yeniden bir araya gelmesi için ortak bir hedefe ihtiyaç vardı. Erdal'ın küçük çırağı, ekibi yeniden bir araya getirmek için zekice bir tezgah hazırlayıp, 'mahalleyi kurtarma' fikrini ortaya atınca, bizimkiler de yeniden bir araya gelmiş oldu.
İlk bölümde kafalarda yer alan en büyük soru işareti ise 'Leyla'sız Mecnun olur mu?' şeklindeydi.
Zira koca bölüm boyunca hiçbir Leyla'ya rastlayamadık! Bu nedenle dizinin romantizm sosu bir hayli eksik kaldı. Bölümün en ilginç dakikaları ise dizi için bestelenen müzik eşliğinde karakterlerin rol aldıkları klipti. Sanırım bu klip, sanal alemde sanılandan çok daha fazla ilgi görecek.
Her şeyi çok hızlı tükettiğimizden midir nedir, dizide eski tadı bulamadım.
Ekibin işi bu yıl, geçen sezondan çok daha zor olacak gibi görünüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA