Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Biraz ayıp olmadı mı?

Veda, Kanal D'nin bu sezon ekrana sürdüğü en iddialı diziydi. Güçlü oyunculardan kurulu bir kadro oluşturuldu; tarihi mekanlar adeta yeniden yaratıldı. Dekor, kostüm ve aksesuvarlar için yüz binlerce dolar harcandı ama gelin görün ki, dizi ilk üç bölümde beklediği reytinglere ulaşamadı.
Ardından senarist ve oyuncu değişikliklerine gidildi. Bunlardan biri de dizide 'Behice' karakterini canlandıran Jale Arıkan'ın yerine İclal Aydın'ın getirilmesiydi.

GÜNAH KEÇİSİ Mİ?
Günlerdir düşünüyorum, 'Bütün suç Jale Arıkan'da mıydı?' diye... Onun yer aldığı sahneleri bir kez daha dikkatlice izledim. Doğrusu hiçbir kusur bulamadım. Tam tersine, ortada son derece 'rafine' bir oyunculuk vardı. Ya 'günah keçisi' olarak kura ile(!) seçilmişti ya da televizyon sektörünün 'iç dinamiklerine' kurban gitmişti.
Peki nedir o iç dinamikler?
İşler Güçler ve Yalan Dünya dizilerinde haftalardır 'komedi unsuru' olarak kullanılan ama hiç de 'yalan' olmayan, sektöre özgü işler güçler... Eminim aklı evvelin biri 'Yahu bu role daha güzel bir kadın lazım. Sadece Fahriye Evcen ile bu iş yürümez' diye fısıldamıştır birilerinin kulağına...
Onlara göre Reyting Hazretleri güzel, işveli kadın sever!.. İyi ki dizide harikalar yaratan Maral Üner'i kurban olarak seçmediler!
Öyle tahmin ediyorum ki, bu yazıyı okuyanlar arasında Jale Arıkan'ın oyunculuk kariyerini merak edenleriniz vardır.
Buyurun...
1989 yılında ilk sinema filminde rol aldı. Öykü Anlatıcısı (Der Geschichtenerzahler, Yönetmen: Rainer Boldt) Ardından 1990 yılında 'Nursim' karakteriyle İstanbul'da Bir Aşk (Eine Liebe in Istanbul), (Yönetmen: Jürgen Haase) çekildi. 1992 yılında Lars Becker'in yönettiği ve Diego Wallraff, Christian Redl ile Ralph Herforth'un birlikte oynadıkları Gölge Boksu (Der Schattenboxer) filminde rol aldı. Yine aynı yılda Alman televizyon filmi Tatort: Stoever's Fall'da oynadı.
1993'te yönetmen Hajo Gies ile Kedi ve Fare (Maus und Katz, Başrolde: Mario Adorf) filminde yardımcı oyuncu, yine 1993'te Theodor Kotulla'nın yönettiği Kadınların Gecesi'nde (Nacht der Frauen) oynadı.

KARİYERİ ÇOK PARLAK
1996 yılında Landgang für Ringo filminden sonra aynı dönemde, Alman ARD ve ZDF kanallarında moderatörlük yaptığı programlar yayınlandı.
1996 yılında Alman Stern dergisi, Türk kızı Jale Arıkan'ı sinemadaki projeleri nedeniyle kapak yaptı. 1998 yılında Alman oyuncu Tatjana Blacher'in bir Türk fahişeyi canlandırdığı 'Bir Meleğin İntikamı'nda (Ein Engel Schlagt Zurück) rol aldı. Yurt dışında 20'ye yakın film ve dizide rol alan, Stern'e kapak olan, Almanya'nın en saygın kanallarında program sunan Jale Arıkan nasıl olduysa, bizim piyasada 'yetersiz' bulunup, daha maçın ilk dakikalarında yedek kulübesine gönderildi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA