Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Benzemez ilk yarışmaya

Geçen yaz ne kadar da çok eğlenmiştik Benzemez Kimse Sana ile... Ama nedense bu sezon aynı keyfi alamadım. 'İlklerin cazibesi' kuralı işlediğinden midir, yoksa bu yıl mücadele eden ünlülerin 'eh işte' kategorisine dahil olmasından mıdır bilmem. Ama görünen o ki, bu yıl yarışmayı 'doz aşımına yönelmezse' yine Seyfi Dursunoğlu sürükleyecek.
Bu yıl sabır ödülleri kategorisinde Erol Evgin'e bir de rakip geldi: Demet Akbağ...
Dervişlerin çilehanede çile doldurmasına benzer şekilde, Dursunoğlu'nu sezon boyunca 'idare edebilen' her sanatçı gibi Demet Akbağ da 'ermiş' olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!

ASUMAN YIKTI, GEÇTİ
Jürinin yarışma başındaki 'usta işi' canlandırmaları bir yana, haftanın yıldızı kesinlikle Asuman Krause idi. Muhteşem bir Yıldız Tilbe taklidi yaptı.
Demet Akbağ'ın da yarışma sırasında son derece yerinde bir yorumla değindiği gibi, bu yarışmada ünlüye 'tıpatıp benzemek' önemli değil; daha mühim olanı, o karakterlerin en sivri uçlarını olabildiğince karikatürize edip insanları eğlendirebilmek.
Asuman adeta bunun dersini verdi. Sadece sesini ve vücut dilini benzetmekle yetinmedi, dansından konuşma şekline kadar Yıldız'ın en mizahi yanlarını yaşadı, yaşattı.
Asuman bana göre ekranların en başarılı 'show girl'lerinden biri. Ama bir türlü onu parlatacak ve patlatacak projeyi bulamıyor.
İlk haftanın yarışmacıları arasında Ayşenur Yazıcı (Müzeyyen Senar), Nuri Alço (Berkant) ve Doğuş (Tarkan) diğerlerinden bir gömlek üstündü. Ama geçen yıl mücadele eden Uğur Arslan ve Ümit Erdim'i aramadığımı söyleyemeyeceğim.

SALAK DEĞİLİZ
Bir de ilk bölümdeki 'buton' fantezisi kimseye inandırıcı gelmedi. Böyle bir 'numaraya' niye ihtiyaç duyuldu, doğrusu anlamadım. İlk hafta, herkesin en iddialı olduğu karakteri canlandıracağı ilan edilir, seyirci de kendini 'salak' gibi hissetmezdi.
Yarışmada alt yazıya yansıyan bir 'özendirme' ise çok ilginçti. Vatandaşı stüdyoda seyirci olmaya razı etmek için son derece garip bir 'yöntem' benimsenmişti.
Şöyle deniliyordu altyazıda: "Programı stüdyoda bip'siz izlemek için www. benzemezkimsesana. com'u tıklayın!"
Keşke anonsun başına da bir '+18' ibaresi iliştirilseydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA