Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Derin derin düşünmeli

OLAY, öyle geçiştirilecek kadar hafif değil. Bir grup eli taşlı, sopalı adam (bazılarında silah olduğu da iddia ediliyor) Beyaz TV binasını basıp camı çerçeveyi indiriyor.
Kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik görevlisini yaralayıp hastanelik ediyor.
Ne için? Derin Futbol adlı programda söylenenlere kızdıkları için...
Programda tartışılan ne?
Galatasaray; Real Madrid karşısında tur atlar mı, atlamaz mı?
Fanatik Galatasaraylı oluşuyla tanınan Rasim Ozan Kütahyalı, "Galatasaray turu geçer" diyor.
Programın moderatörü Ertem Şener de sarı-kırmızılıların tur şansının yüksek olduğunu ifade ediyor. Ahmet Çakar bu şansın 'Yüzde sıfır' olduğunu savunuyor.
Sinan Engin ve Ümit Özat da Real Madrid'in kolaylıkla tur atlayacağından söz ediyor. Rasim Ozan, o her zamanki heyecanlı haliyle biraz tahrik edici konuşuyor.
Hatta Ahmet Çakar'ı fanatik taraftara yem edecek söylemlerde bulunuyor. Son aşamada yanında getirdiği sarı-kırmızı atkıyı canlı yayında boynuna takıyor. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Özat, "Burası Galatasaray televizyonu değil" diye tepki veriyor. Moderatör Ertem Şener'in de ısrarıyla Kütahyalı, atkısını çıkarmak zorunda kalıyor. Programın daha sonraki dakikalarında herkes, kendi fikrini ateşli bir şekilde savunmaya devam ediyor.
Peki sonra ne oluyor?
35-40 kişilik bir grup; Fulya Mahallesi'ndeki Beyaz TV binasını basıyor, ortalığı savaş alanına çeviriyor, bir görevliyi hastanelik ediyor ve arabalarına binip gidiyor.

ŞİDDETE HAZIR KITA
Evet, spor yorumcuları; bir kısmı cahil insanlardan oluşan, takım sevgisini fanatizm ile karıştıran bir kitleye de hitap ettiklerini zaman zaman unutuyor.
Onları tahrik edecek, hatta galeyana getirecek ifadelerden sakınmaları, daha soğukkanlı ve barışçıl davranmaları gerektiği gerçeğini ihmal ediyorlar. Ama bu kadar 'şiddete hazır beklemek' de ne oluyor?
Televizyondaki üç cümle için kanal basmak neyin nesidir? Artık spor programları da futbol maçları gibi 4 bin polisin kuşatmasında mı yapılacak?
Yıl 2013... İstanbul, 2020 Olimpiyatları'na talip... Derin Futbol'un yanı başında yaşananlar için herkesin derin derin düşünmesinde fayda var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA