Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Peki ya internet?

RTÜK akıllı işaretler uygulaması ile çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine zararlı olabilecek yayınlar konusunda ebeveynleri uyarıyor.
Peki ama televizyonu televizyondan izleyenler azaldıkça, bu işaretlerin bir önemi ve etkisi kalacak mı?
Malum, reklam bombardımanı ya da yoğun iş temposu, insanları televizyondan uzaklaştırıp internet üzerinden yayınları izlemeye yöneltiyor. Televizyon yayın akışlarının esaretinden kurtulmak isteyenler, internette adeta kendi yayın akışlarını oluşturup programları daha sonra istedikleri anda ve 'reklamsız' izlemeyi tercih ediyorlar.
Bu yeni yönelim, dijital yayın dünyasının da yapısını değiştirmiş görünüyor. Hatta bazı televizyon programlarında ve dizilerde, yayını 'sansürsüz' ya da 'bip'siz' izlemek isteyenler için internet adresleri gösteriliyor.
Bu durumda RTÜK'ün akıllı işaretleri işlevini yitiriyor.
İnternet yayın mecrasının da RTÜK'ün müdahale alanı içine alınmasını isteyenler var. Karşı cephede, kişisel hak ve özgürlüklerin en geniş anlamıyla kullanım alanı bulduğu sanal dünyanın kısıtlanmasının; öncelikle fikir özgürlüğüne ve haber alma hakkına bir darbe oluşturacağını savunanlar bulunuyor. Nasreddin Hoca'nın dediği gibi; herkes haklı. Acaba internet üzerinden ulaşılabilen televizyon yayınlarının köşesinde daimi olarak RTÜK uyarı işaretlerinin bulundurulması şart koşulsa, çocukların bir nebze de olsa korunması sağlanabilir mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA