Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nasıl katılıyorlar ki?

İzleyici giderek daha bilinçli ve 'şüpheci' olmaya başladı. Okurumuz Elif Yılmaz da Kızma Kazan'daki düzmece yarışmalara nasıl katılım sağlandığını merak etmiş:
"Merhabalar Yüksel Bey; fırsat buldukça köşenizi keyifle takip ediyorum. Aklıma yatmayan bir durumu sizinle paylaşmak istedim.
Pazartesi akşamı kanalları değiştirirken bir yarışma dikkatimi çekti; Kızma Kazan. Bir-iki cümleyle yarışmanın formatından bahsetmek istiyorum.
Gerçek bir yarışmaya katıldığını ve yarıştığını zanneden yarışmacılar; ekipten olan rakiplerinin ve jürinin yaptığı haksızlıklara sabredebilirlerse para ödülü kazanıyorlar. Yapılan şakaların dozu arttıkça yarışmacılar farkında olmadan etap yükselterek daha fazla para kazanıyor.
Mantığımla uyuşmayan kısım da tam bu noktadan sonra başlıyor. Düzenlenen bu 'numaradan yarışmalar'a katılıp şakalanan yarışmacılar, bu yarışmalara nasıl başvurdu? Hangi medya araçlarıyla duyuruldu ki insanlar katılıp üstüne bir de şakalandı? Yoksa katılanlar ajanslara mı kayıtlı? Yani katılanlar da tıpkı bilmeden katıldıkları yarışmalar gibi 'şakacıktan yarışmacı' mı?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA