Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tesadüfün böylesi

Hem Kayıp dizisini izleyip, hem de konsol oyunlarıyla ilgilenenleri geçen hafta ilginç bir sürpriz bekliyordu. Heavy Rain adlı çok bilinen bir Play Station 3 oyunundaki öykü ile Kayıp arasında şaşırtıcı benzerlikler vardı.
Oyunun konusu; oğlu bir seri katil tarafından kaçırılan adamın, çocuğunu bulabilmek için katilin isteklerini yapması üzerine kurulu. Katil, babayı sınamak için birbirinden zor ve tehlikeli testler yapıyor. Bu testler arasında; arabasıyla otobanda ters şeride girerek zamana karşı yarışmak, kendi parmağını kesmek, hiç tanımadığı bir adamı vurmak ve en son olarak zehir içerek intihar etmek var.
Bu arada hikayenin ana karakterleri arasında çocuğu kaçırılan baba, olayı inceleyen sorunlu bir FBI ajanı, gazeteci bir kadın ve kayıp çocukların aileleri tarafından tutulmuş bir özel dedektif var.
Tıpkı Kayıp'ta olduğu gibi yani...
Oyunun ana sloganı 'Sevdiğin birini kurtarmak için ne kadar ileri gidebilirsin?' sorusunun bu haftaki Kayıp'ın diyalogları arasında yer alması da ayrıca dikkat çekiciydi. Kayıp dizisinin son bölümünde aynı cümle kurulmuş ve çocuğu kaçıran adam, aynı oyundaki gibi sesini değiştirerek babaya birini vurdurtmuştu.
Dizinin senaristi Kanal D CEO'su İrfan Şahin'in, bir bilgisayar oyununu izledikten sonra bunu diziye dönüştürmek için kaleme sarıldığını iddia edecek değilim tabii ki. Ya büyük bir tesadüftür ya da azıcık esinlenme!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA