Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Güle güle Jay Leno

Bir veda hem bu kadar duygu yüklü, hem de bu kadar komik olabilir mi? Eğer veda eden kişi Jay Leno ise olur!
Jay Leno, geçen hafta NBC ekranlarından veda etti. 63 yaşındaki talk show'cu, sunuculuk kariyerini noktalayıp bayrağı genç meslektaşı Jimmy Fallon'a devretti. Ama Jay Leno en duygusal anları bile mizahi göndermelerle süslemeyi ihmal etmedi. Dedi ki, "Ben televziyon işine başladığımda ortada daha Justin Bieber yoktu. Yani güzel günlerdi..."
Jay Leno'nun Obama röportajı ise şimdiden ekranın unutulmazları arasına girdi. Bir başkanı hem sıkıştırıp, hem neşelendirmek, hem tiye alıp, hem yüceltmek, bunları yaparken merak edilen her soruyu çekinmeden Başkan'a yöneltebilmek; sadece Jay Leno'nun başarabileceği bir işti.
Bizde bir ekran fenomeninin jübile yaptığına kolay kolay şahit olamazsınız. Ya reytingleri tepetaklak gitmeye başlayınca bırakırlar ya da elden ayaktan düşünce... Jay Leno, 'zirvede bırakmanın' yeni adı oldu. Darısı bizimkilerin başına...
Jay Leno'ya duyduğum sevgi ve saygının bir bölümü de klasik otomobillere olan düşkünlüğünden geliyordu. Uçsuz bucaksız bir kapalı garajda, 250'ye yakın klasik için emrinde 13 mekaniker çalıştırıyordu. Sevgili üstad, günün birinde senin yaşlı teyzelerin tozunu alacak birine ihtiyacın olursa, bir telefon açman yeterli; koşa koşa gelirim...
Jay Leno, televizyona sadece göz ucuyla bakan Hıncal Uluç'u bile her hafta ekran karşısına diken programcıydı. Eminim, eksikliğini en fazla Hıncal Ağabey hissedecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA