Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni tarih dersi

Şöyle ya da böyle, Muhteşem Yüzyıl'ın, sıradan insanları 'tarihe yönelttiği' bir gerçek. Öğrencilik yılları dışında hayatında bir kez olsun tarih kitabı sayfası çevirmemiş olanları, 'padişahlar döneminden' haberdar etmişti dizi. Hele ki Tarihin Arka Odası gibi akademisyenlerin yer aldığı 'ciddi' bir programa ilgi çekebilmek adına koca koca profesörlerin ellerine saz alıp 'Tavukları Pişirmişem' türküsünü çığırmak zorunda kaldıkları bir coğrafyada...
Şimdi ekranda yeni bir 'tarih dersi' başladı. Dizinin adı 'Diriliş: Ertuğrul'... Yayınlandığı kanal TRT 1...
Çarşamba geceleri saat 20.00 sularında ekrana geliyor.
Dizinin ilk bölümü umut vericiydi. Engin Altan Düzyatan'a 'Beylik' pek yakışmış. Kostümler, aksesuvarlar, dijital efektler, aksiyon sahneleri, mekan kullanımı, reji manevraları standartların üzerinde. Kanuni ile Hürrem'in hikayesini soluksuz izleyen insanlarımız, bu kez de koca bir imparatorluğun 'doğum sürecinden' haberdar olacaklar.
Osmanlı'nın doğuşunu anlatan 'Diriliş' dizisinin, Osmanlıca tartışmalarının alevlendiği günlere denk gelmesi de ilginç bir tesadüf oldu. Hatta izlerken aklımdan geçiveren fanteziyi de paylaşayım. Dizinin dublajı Osmanlıca, alt yazısı Türkçe olsaydı, polemik peşindeki siyasetçilerimizin gayretiyle ne biçim reyting alırdı kim bilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA