Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hiç ayarımız yok

Acayip bir milletiz... Hem ayarımız yok, hem eşimiz, benzerimiz...
Her zaman yaptığım gibi, perşembe günü de sabah haberleri arasında zap'layıp duruyordum. Bir tanesinde, Muğla'da tedavi altına alınan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının haberi vardı. Zavallıyı sanırım zıpkınla vurmuşlar. Alt çenesinin yarısı yok. Yaklaşık bir aydır bakıcıları onu elleriyle besleyerek hayatta tutuyormuş.
Veterinerlik Fakültesi'ndeki hocalar, son teknolojiyi kullanarak ona bir çene protezi yapmak için kolları sıvamışlar. Bitmek üzereymiş. Tamamlanıp takıldığında, kaplumbağamız yine kendi kendine yemek yiyebilecek ve böylece yeniden doğal ortamına bırakılabilecekmiş. Hemen ardından bir başka bültene geçtim. Sunucunun yanında bir MS hastası çocukcağız. Tekerlekli sandalyede, parmakları büklüm büklüm, çaresiz... Yakınları yardım diliyor, "Ne olur devletimiz bize yardım etsin" diye...
Bir gün önceki haberi de hatırlıyorum. Güneydoğu gazisi, çatışmada kaybettiği iki ayağına yeni protez taktırmak için SGK'nın kapısını çalıyor. 'Yeni uygulama listesinde güncellemesi yok' denilerek, sadece bir bacağı için ödeme yapıyorlar!
Caretta'ya protez takan da biz, gaziye protezi çok gören de... Dedim ya, ne eşimiz var ne benzerimiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA