Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hoş geldin Teoman

Bir önceki albümünde eski Teoman tatlarını bulamayınca, "Olmamış" demiştim. Kendisi de aynı fikirde olsa gerek, müziğe bir süre ara verdi. Bu duraklama döneminde evlendi, çocuk sahibi oldu. Sanırım bu gel-gitler, ihtiyacı olan şarj ve deşarj akımını yarattı. Yani moda deyimle kendini resetledi, yeni format attı... Ve 'şahane' bir albümle, yeniden aramıza döndü: 'Eski Bir Rüya Uğruna...'
Evimin müzik dolabı, otomobilimin torpido gözü, Teoman albümleri ile dolu. Hele Bülent Ortaçgil ile beraber kaydedilen özel konser albümlerini bir ara kaybetmiştim. Bulunca, hazine bulmuş gibi sevindiğimi hatırlıyorum.
Yeni albümde bir şarkı var ki, 'İyi ki geri döndü' dedirtiyor. Adı, Kum Saati... Nejat İşler'in Kronometre adlı şiirinden esinlenilerek yazılmış sözleri var. Teoman ve Nejat İşler... Duygularını her zaman uç noktalarda yaşayan ama yaşamakla kalmayıp en şiirsel şekilde kağıda ve notalara dökebilen iki duygu adamından bir başyapıt. Şöyle diyor şairi: "Hayatının kum saatini sen değil, en yakınındaki tutar..."
Vay ki ne vay!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA