Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nükhet'in N'si var!

Nükhet Duru'nun son albümünü yine piyasaya çıkmadan dinleme imkanım oldu. Adını, Aşkın 'N' Hali koymuşlar.
Ne düşündüler, neyi amaçladılar bilmiyorum ama ben bu 'N'ye onlarca anlam yükledim.
Nükhet'in N'si, yani onun müzikle tanıştığı yıllara ait alfabesinin ve adının ilk harfi, harfin İngilizce'de 'En' diye okunmasından kaynaklı bir iddialı sunuş ya da nostaljinin N'si olabilir.
Ama bana göre her türlü 'En'i hak edecek bir çalışma.
Malum, yeni şarkı üretmek giderek zorlaşıyor. Duyguyu mu kaybettik, şiiri mi, melodiyi mi bilmem ama en 'tutan' şarkının ömrü bile iki ayı geçmiyor. Oysa eski şarkıların çoğu 'klasik' olur, yıllarca dinlenirdi. Şimdilerde herkes o eski şarkıların devşirmesi anlamına gelen 'cover' peşinde.
Nükhet Duru da her albümüne mutlaka bir 'cover' koyardı.
Bunlar büyük ilgi görüp prodüktöre de cesaret aşılayınca bu kez tamamı eski şarkılardan oluşan bir 'cover albüm' yapmış. İyi ki yapmış. Benim gibi eski şarkıları özleyenler için tam bir çölde vaha... Sessiz Gemi, Sarhoşum Ben, O Günler, Yalnızlığım ve daha niceleri... Hele uzun yola çıkacaksanız, takın arabanın CD çalarına, menzilden önce anılara ulaşın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA