Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kore dizileri gözde

Ülkemizde Kore dizilerine gösterilen ilgiyi yıllar önce fark etmiş ve bu konuda en az üç yazı kaleme almıştım. Bu dizilere ilgi giderek büyüyor. Son dönemde pek çok yerli dizi ve filmin Kore yapımlarından devşirilmesi de 'keşfin' önemini artırıyor. Okurumuz Banu Sayhan'ın mektubu ise bu durumun yeni bir kanıtı:
"Sayın Yüksel Bey, yazılarınızı dikkatle takip etmekteyim. Televizyonlar için eleştirileriniz her zaman yerinde. Benim şikayet ettiğim konu, Türk dizileri... Dünya piyasalarında çokça yer edindiğini ve izlendiğini biliyorum ama artık diziler kendini tekrar etmeye başladı. Hep aynı konuları ve hikayeleri izliyoruz. İki yıl gibi uzun bir zaman dilimine bir saatlik dizi çekmek adına saçmalıklar arka arkaya gelmekte. Geçen yıl Muhteşem Yüzyıl bittiğinden bu yana yerli dizi izlemiyorum. Kızım ve daha önce TRT'de oynayan Kore dizileri sayesinde Kore dizi sektörünü keşfettim. Kore dizileri hem bölüm olarak kısa, hem oyunculuklar çok iyi, hem de senaryoları tekrar etmemekte. Bu dizileri o kadar yakından takip etmeye başladık ki, bu sene Seul drama oylamasında oy bile kullandık. Benim ricam, televizyonlardaki dizi çöplüğü bitsin ve Kore dizi sektörü gibi az bölümlü kaliteli işler olsun. İzlemek isterseniz bu senenin en çok izlenen dizisi Kill Me Heal Me ve 2013 yapımı Secret Love'ı tavsiye ederim. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA