Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İsyana devam

Geçen hafta bu sütunlarda bir okurumuzun televizyon dizileri ve programları hakkındaki şikayetlerini 'TV seyircisinin feryadı' başlığıyla paylaşmıştım. Yazı, sizlerden büyük ilgi gördü. Hemen herkes, okurumuzun görüşlerine katıldığını dile getirdi. Bugün bir başka okurumuzun, Aysel Acar'ın sesine kulak veriyoruz:
"Sayın Aytuğ, öncelikle kolay gelsin. Uzun zamandır size yazmıyordum ama yazmadan duramadım artık çünkü dayanamadım.
Benim derdim diziler... Türkiye'de dizi sektöründeki kısır döngünün farkındayız. Senaryoların nasıl giderek vasat hale geldiğini de görüyoruz. O yüzden Diriliş: Ertuğrul dışında başka da bir dizi izlemiyorum. Ama onun da süresinin uzunluğundan ciddi şekilde şikayetçiyim. Türkiye'de diziler ile ilgili dikkat edilmesi gereken konulardan biri; yayın süresinin uzunluğu, diğeri ise yeni bölüm başlamadan önce özeti de geçen tekrar bölümü.
Zaten önceki bölümü izlemişiz, o kadar balık hafızalı mıyız da bir saat süren özetle boğuşuyoruz? Ama bu iki sorunun dışında dizilerde bir başka sorun daha var ki; o da yeteneksiz oyuncular... Bir de bu yeteneksizliğin üzerine senaryoda sürekli tekrar eden cümlelerin kullanılması eklenince, işte o zaman da ben ekran başında deliriyorum.
Show TV'de yayınlanan Asla Vazgeçmem dizisini annem izliyor ve maalesef puzzle çözerken bir yandan bu diziye kulak misafiri olmak zorunda kalıyorum. Son bölümünde artık isyan ettim. Başrolde oynayan güzel bayan kardeşimizin -zaten çok yetenekli sayılmaz- sürekli tekrara sardığı 'Nefret ediyorum senden' cümlesini duymaktan sinir sistemim alt üst oldu. Bu yeteneksizlik içinde en iyi ifade ettiği cümle bu mu da kamera karşısısında takılmış plak gibi aynı repliği tekrar ettiriyorlar? Veya sadece çok güzel diye mi atılmış kamera önüne? Biz izleyiciler sadece güzel ya da yakışıklı yüz görünce 'Hadi izleyelim, yetenekli olmasa da olur' mu diyoruz? Bu kadar mı zevksiziz ya da seçici değiliz de izleyiciyi saf yerine koyuyorlar?
Aynı vasat oyunculuk Kösem Sultan'da da var. Sadece internetten bir bakayım dedim; yok, tahammül edilecek gibi değildi, kapattım hemen. Yıllardır oyuncu diye bildiğimiz oyuncu var dizide oynayamayan. Yani aslında sizin dediğiniz olaya geliyoruz. Neden Amerika'da olduğu gibi önce senaryo kabul edilip sonra gerçekten o rolün hakkını veren kişiyi onlarca kişi arasında seçip rolü vermezler? Neden hep şöhretli, tescilli güzeli, sansasyonel isimleri bodoslama dizilere dahil ederler?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA