Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Erdoğan, Merkel’i nasıl ezdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'dan sonra neredeyse tüm büyük uluslararası televizyon kanallarına mülakat verdi; hepsi de müthiş bir ilgiyle izlendi. Bunlar arasında en fazla ilgi gören ise Cumhurbaşkanımızın, Alman ARD televizyonunda yayınlanan söyleşisiydi. ARD, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan söyleşiyi pazartesi günü yerel saatle 20.55'te (TSİ 23.55) yayınladı.
Söyleşi, Alman izleyiciye göre geç bir saatte yayınlanmasına rağmen izlenme rekoru kırdı.
ARD'nin açıkladığı rakamlara göre Erdoğan röportajını tam 1 milyon 440 bin seyirci takip etti. Programın reytingi ise yüzde 9.8 oldu. (Almanya ölçeğinde bu inanılmaz bir istatistik) ARD, söyleşinin özetlerini daha sonraki gün akşam saat 20.00 ve 22.15'teki haber bültenlerinde yeniden yayınladı.
Saat 20.00'deki haberleri 5 milyon 115 bin kişi, saat 22.15'te yayınlanan bülteni ise tam 2 milyon 250 bin kişi izledi. ARD'nin liderlerle, akşam en iyi izleme saati olan 18.30'da yayınladığı 'Yaz Söyleşileri'nin izleyici sayısı Erdoğan'dan kat be kat düşük çıktı. ARD'nin Almanya Başbakanı Angela Merkel ile geçen yıl yayınladığı 'Yaz Söyleşisi'nin reytingi yüzde 8.2'de kalmıştı.
Erdoğan, aldığı müthiş reyting ile Alman Şansölyesini adeta silindir gibi ezdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA