Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ah o eski TRT kültürü

Emekli spiker Mesut Mertcan'ın geçen hafta TRT ekranlarında 'sembolik' olarak sunduğu haber bülteni pek çok izleyiciyi duygulandırdı. Okurumuz Murat İpek ise bu manzaradan önemli dersler süzmüş:
"Sayın Yüksel Aytuğ, köşenizin müdavimi olarak size bir konuda görüşlerimi belirtmek istiyorum. Bu akşam TRT1 ekranlarında bir güzellik yaşandı. Yıllarını TRT'ye adamış ve şimdilerde huzurevinde yaşamını sürdüren bir duayen olan Mesut Mertcan, bu akşamki ana haber bültenini Erhan Çelik'le birlikte sundu. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ancak arada resmen dağlar kadar fark vardı. Sadece Erhan Çelik'le değil, günümüz haber spikerleri ile de var bu kocaman fark. Büyük usta, Erhan Çelik'ten sözü devralırken resmen cümleler aktı gitti. O eski TRT kültürü apaçık belli ediyordu kendini. Düzgün bir Türkçe, ses tonunun mükemmelliği, haberin okunuşundaki akıcılık ve kendini dinlettirme özelliği resmen ekrandan içimize işledi.
Aynı kalite Zafer Kiraz'da da var. Bildiğiniz gibi o da yıllarını TRT'ye adamış usta bir isim.
Eski TRT kültürü kalmamış desek yeridir. Böylesi ustalar huzurevlerinde yaşamak zorunda değil. TRT'nin açacağı bir spikerlik okulunda ders verebilmeliler. Bence günümüz spikerlerinin eskilerden öğrenecek çok şeyleri var."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA