Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kültür hizmeti

'O Ses Türkiye'de Türk halk müziğinin ihmal ediliyormuş gibi görünmesini bu sütunlarda eleştirmiştim. Ama baktım ki son zamanlarda 'temel müziğimiz' giderek daha fazla yer buluyor. Hele salı günü yayınlanan son bölüm bir 'aşıklar geçidi' gibiydi. Özellikle Aşık Kul Erdal'ın muazzam performansı, izleyenleri adeta büyüledi.
Başta Gökhan- Hakan Özoğuz kardeşler olmak üzere, ekip ve orkestradaki pek çok kimsenin Türk halk müziği aşığı olduğunu biliyorum. Acun da yol verince, programın yeni bölümleri genişleyen müzik yelpazesiyle giderek zenginleşti. Pek çok genç, halk müziğindeki 'aşık' sıfatının aslında ne anlama geldiğini önceki gece Kul Erdal sayesinde öğrendi. Hayatında kulağına poptan başka müzik değmeyen gençler, 'O Ses Türkiye' sayesinde o akşam bu müzik türüyle tanıştı ve eminim çok sevdi.
Programın sonunda ekrana şöyle bir ibare bindirilseydi, yadırgamazdım:
'Bu bir 'O Ses Türkiye' kültür hizmetidir.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA