Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En çok yaptığımız etkinlik: Televizyon izlemek

Geçen hafta medya takip kuruluşu Interpress'in yaptığı bir araştırmanın sonucu elime ulaştı. İnternet ve yazılı basında yapmış oldukları haber araştırmasına göre, yılbaşından bu yana medyada sanatsal faaliyetler ile ilgili 270 bin 319 haber çıktığı belirlenmiş. Medyada yer alan sanat haberleri içinde 65 bin 789 konser, 65 bin 368 tiyatro, 63 bin 524 sinema haberi çıkarken; medyaya 70 binden fazla da görsel sanatlar, sergiler ve diğer sanat faaliyetleri hakkında haber yansıdığı tespit edilmiş. İlk bakışta bunlar çok gibi görünse de, toplam içindeki payları yüzde 10-15'i ancak buluyor.
(Konser haberlerinin çok büyük bölümü de şüphesiz yeni yetme şarkıcıların 300-500 kişiye sundukları ve magazin sayfalarının arasına sıkışan sözde şovları olmalı)
Peki Türkiye'de kültürsanat üzerine yapılan ve İKSV'nin (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) raporunda da yer alan IPSOS araştırma şirketinin verileri ne diyor? Toplumun yüzde 49'u hiç sinemaya gitmezken, en sık yaptığımız aktivite ise yüzde 85'le televizyon izlemek. Ülkemizde yaşayan insanların yüzde 39'u hiç kitap okumazken, yüzde 66'sının ise daha önce konser, tiyatro ya da opera gibi bir etkinliğe katılmadığı ortaya çıkmış.
Türkiye'de toplumun sanata gösterdiği ilgi ve katılımın çok düşük seviyelerde gerçekleştiği belirlenirken, insanlarımızın yüzde 47'sinin hiç dergi okumadığı, yüzde 81'inin hiçbir enstrüman çalmadığı ve yüzde 86'sının ise hiçbir hobi kursuna gitmediği tespit edilmiş.
Şimdi anladınız mı geçen gün a Haber'de 'Kültür Sanat' başlığı altında haber bandı geçmesine neden bu kadar çok sevindiğimi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA