Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Tarkan 25 bin lira daha fazla kazanmak için nasıl fikir değiştirdi?

Fındık-fıstık festivalleri bitti, bayrama kadar şarkıcılar nefeslenecek. Ama Ramazan nedeniyle kesintiye uğrayan işler tabii bayramla birlikte yeniden hızlanacak. Çoğu şarkıcı şimdiden anlaşmaları yaptı, imzaları attı. Bu bayram eğlencenin büyüğü Kıbrıs'ta yaşanacak gibi görünüyor. Kimi isterseniz orada. Ajda, Tarkan, Kenan, Ebru, Özcan... Eee, biraz da Yavru Vatan'ın turizmi canlansın değil mi? Hep Bodrum, hep Bodrum ne oluyor öyle!

İMZAYI ATMIŞ AMA...
Zaten Bodrum'a gitmenin maliyeti neredeyse yurt dışına gitmekle aynı. Bayram için Bodrum uçak biletlerine baktım; tek kişi 633 lira. Biz üç kişiyiz. O da eşittir 1900 lira... Neymiş, üç gün Bodrum'a gidecekmişiz. Allah'tan kalacak bir ev var. O da olmasa dört günlük tatil 5-6 bin lira tutacak... Maliyet yurt dışına gitmekle aynı... Gelelim Kıbrıs'a ve Tarkan'a... Jennifer Lopez'le anlaştığı halde açılışta onu çıkaramayan Cratos Premium Hotel, bayram için Tarkan'la anlaşmış. Tarkan 275 bin TL'ye imzayı atmış. İyi güzel, Tarkan kazansın, çevresi de kazansın. Ama... Önce Tarkan'a bir başka otelden teklif gitmiş. Ekibindekiler de her türlü ayrıntıyı görüştükten sonra -hatta sahne düzeni bile konuşulmuş- "Şu albüm çıksın. Söz, albüm çıktığı gün anlaşmayı imzalarız" demişler. Albüm çıktığı gün ise bu sözleri unutup Cratos'çularla anlaşma imzalamışlar. Sadece 25 bin TL fazlasına. Tarkan 25 bin lira için bunu yapar mı diye düşündüm. Sahi, 25 bin TL için yapılanlar kazançtan daha büyük bir kayıp değil mi? Çünkü iş hayatında pek çok şey söz üzerine yürür, söz namustur. Öyle derler.

MALİYE DENETİMDE
Bu arada KKTC'ye gidip sahne alan şarkıcılar artık vergi memurlarının takibinde olacakmış. KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın Milliyet'e verdiği özel demeçte şöyle anlatılıyordu durum: Şarkıcılar kazançlarının yüzde 10'unu maliyeye ödeyecekler. Sonra sözleşmeleri Türkiye'ye gönderilecek ve Maliye Bakanlığı tarafından, şarkıcının verdiği beyanlar karşılaştırılacak. Yani şarkıcının kazandığı parayla ilgili hem Türkiye'de hem de KKTC'de verdiği beyan birbirini tutacak... Böylece kimse katakulli yapamayacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA