Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Üsküdar Amerikan'da son akşam

2005 yılında bir kitap yazmıştım.
Kitabı yayınevine teslim ettim, iki baskı yaptı.
Sonra o kitap da yıllardır yaptığım röportajların, yazdığım yazıların yer aldığı arşiv içine girdi.
Ama unuttum, bir daha kapağını çevirip bakmadım.
Geçen hafta; Üsküdar Amerikan'daki mezuniyet akşamında, öğrenci temsilcisi Melih Levi'nin, konuşmasına adımı anarak kitaptan bir bölümle başlaması bana çok şey hatırlattı...

ŞİMDİ HAYAT ONLARIN
Birincisi; ben o kitabı yazdığımda bu gençler henüz çocuktu. Sözcüklerim o zaman olmasa bile şimdi bizi yan yana getirdi. Duygulandım. 5 yılımızı geçirdiğimiz Üsküdar Amerikan'dan o gece ben de mezun oldum. Bir anne ve bir yetişkin olarak; hayatın yeni bir yolunda, yepyeni bir yolculuğa çıkmak üzere olduğumuzu hissettim.
O zaman hayat bizimdi; şimdi hayat onların... Tıpkı Melih'in dediği gibi; Eskiden onlar dünyanındı.
Şimdi dünya onların... Üsküdar Amerikan'ın bahçesinde, ağaçlar altında yapılan ve gençleri yeni hayatlarına uğurlayan bu törenden bir gece sonra mezuniyet balosu için bu kez Çırağan Sarayı'ndaydık. Türkiye'nin yarınlarına pırıl pırıl yetişen bu gençlerle yanyana durabildik, eğlenebildik, güldük, kanatlandık, uçtuk.
Biz anne ve babalar; hepimiz bir dönemden mezun olduk. Onlardan öğrendiklerimizle birlikte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA