Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Zayıflamak için midesini aldırtmış!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Hanım'ın muhteşem değişimin sırrını ifşa etmiştim önceki gün. Hayatı boyunca fazla kilolarından muzdarip olan Caroline Hanım, yurt dışından ithal ettiği beslenme ve yaşam koçu sayesinde tam 15 kilo vermeyi başarmış, adeta bir genç kıza dönmüştü. Artık eşi Caroline Hanım'ın bu muhteşem değişimi mi etkili oldu bilmiyorum ama Mustafa Koç da, fazlalıklarından kurtulmak için ilk adımı atmış! Ancak yıllardır çok kilolu olan Mustafa Bey, eşi gibi azim ve sabır gerektiren meşakkatli yol yerine, kolayını seçmiş ve sahibi oldukları Amerikan Hastanesi'ne gidip bıçak altına yatmış.

SON ZAMANLARDA ÇOK MODA OLDU
Yanlış anlamayın; Mustafa Koç bıçak altına yatıp fazla kilolarını aldırtmamış, midesini aldırtmış! Daha doğrusu tüp mide ameliyatı olarak midesini küçülttürmüş. Geçen ay başarılı bir ameliyatla midesinin büyük bir bölümünü aldırtan Mustafa Bey, iki gün sonra taburcu olup normal hayatına dönmüş. Son zamanlarda pek bir moda olan bu ameliyatı, iş dünyasından Murat Aksu, Levent Kızıl, sosyeteden Sema Sipahioğlu ve Eda Aşık yaptırmıştı. Oyunculardan da Pelin Öztekin yaptırmış ve 153 kilodan 75 kiloya düşmüştü. Mustafa Bey'in hedefi kaç kiloya inmek bilmiyorum ama bakalım ne kadar zamanda kaç kilo verecek. Bu arada Mustafa Bey, bir genç kız görünümüne bürünen eşi Caroline Hanım'a yakışır bir delikanlı olup çıkarsa şaşırmam...

BU AMELİYATTAN GERİYE DÖNÜŞ YOK!
Son zamanlarda birçok ünlü gibi Mustafa Koç'un da olduğu ameliyata 'sleeve gastrektomi' (tüp mide) ameliyatı deniliyor. Bu mide küçültme ameliyatında; midenin büyük bir kısmı geriye dönüşü olmadan çıkarılıyor. Geriye, 150-200 ml. civarında mide dokusu bırakılıyor. Mide hacmi küçültüldüğü için daha erken doyuluyor. İştah hormonlarının büyük bir kısmı midede üretildiği için iştahta azalma ve açlık hissinde gerileme de oluyor. Ameliyattan birkaç gün sonra hasta normal hayatına dönebiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA