Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Güzel kadınların ilişkileri kısa sürüyormuş!

"Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" sözünü hep duyarız ya, yeni yapılan bir araştırmaya göre, kadının erkekten daha çekici olduğu ilişkiler çabuk bitiyormuş! Erkeğin eşinden daha çekici olması ise, ilişkinin sürmesine engel değilmiş. İngiltere'nin önde gelen eğitim kurumlarından Chester ve Liverpool üniversitelerindeki araştırmacılara göre, güzel kadınlar seçme şansları olduğunu bildiklerinden bir ilişkiyi yürütmek için fazla uğraşmıyorlar. Eşleri kadar çekici olmayan kadınlar ise, fazla şansları olmadığını düşündüklerinden ilişkilerini sürdürmek için daha çok çaba gösteriyorlar. Hatta araştırmacılar, Angelina Jolie'nin Jonny Lee Miller ve Billy Bob Thornton ile evliliklerinin sürmemesinin nedenini de her iki erkeğin Jolie'den daha çirkin olmasına bağlamışlar. Jolie'nin 6 yıldır birlikte olduğu Bratt Pitt ile ilişkisinin hâlâ devam etmesinin nedenini ise Pitt'in en az Jolie kadar çekici olmasıymış. Şimdi bu araştırma ile erkeklere verilen mesaj şu mu? "Hep arkanda olacak bir kadın arıyorsan, kendinden daha güzel bir kadını seçme!"

İLİŞKİ YÜRÜTME OLGUNLUĞU
Ben bu araştırmacıların güzelliği nasıl tanımladıklarını merak ediyorum. Tamam, 10 puanlık görüntüsü olan bir kadın, ağzını açtığında bir anda 1 puana bile düşebilir. Dünyanın en güzel vücudu bile o ruhsuzluğun verdiği açığı kapatamaz. Ama hem doğal güzelliği olup hem de sakin ruhu olan, uzun bir ilişkiyi sürdürebilecek hiç mi kadın yok bu dünyada? Ayrıca sadece güzel olduğum için benimle beraber olmak isteyen erkeği ben ne yapayım! Benim tanıdığım erkeklerin çoğu (en azından birlikte olduğum) fiziksel güzellikten başka bir şey vâdetmeyen kadınlarla birlikte olmak bile istemiyorlar. Tutkularını, güzelliğinin dışında enerjisi ile de besleyen kadınları tercih ediyorlar. Kadının görüntüsü belki ilk aşamada dikkatlerini çeken şey olabilir, ama tecrübesi, espiri anlayışı, zekası, yaratıcılığı, dinlerken de konuşurkenki kadar rahat olması yüzünden kadına âşık oluyorlar. Bu arada, kilosu ve dış görüntüsü ile gereğinden fazla meşgul olan kadınlara iyi bir ders aslında bu araştırma. Nasıl göründüğümüze kafayı taktıkça, bir ilişkiyi yürütmek için gerekli duyarlılığı ve olgunluğu yeteri kadar geliştiremiyoruz belki de...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA