Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AİLENİZİN DOKTORU DR. EREN EROĞLU

Alerjinin kesin tedavisi yok mu?

Her bahar olduğu gibi bu sene de alerjiden gözümü açamıyorum. Bu alerjik durumun kesin bir tedavisi yok mu? Ne yapmamı önerirsiniz? Deniz A./Antalya

Alerjinin ne yazık ki sizin kastettiğiniz anlamda kesin bir tedavisi yoktur. Şifa söz konusu değildir ama belirtiler kontrol altına alınıp, ortadan kaldırılabilir. Bunun için yaşamınızda ve çevrenizde alerjiye sebep olan etkenlerle karşılaşma riskinizi azaltmak üzere değişiklikler yapmanız gerekir. İlaçlar da alerji belirtilerini ortadan kaldırmakta yardımcıdır. İlaç kullanılsa bile, insanın bağışıklık sistemi alerjene karşı reaksiyon göstermeye devam edebilir. Bazen çocuklarda, özellikle gıdalara karşı olan alerjiler, kendiliğinden ortadan kalkabilmektedir. Alerji aşıları ya da bağışıklık sistemine yönelik tedaviler; şifa için yeterli değildir. Bunlar ancak alerji belirtilerinin ciddi olarak azalmasına yardımcı olurlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA