Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Fake starlar!

Müzikte yaşanan dijitalleşmenin avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Müzik sektörünün dinamiklerini değiştiren, CD ya da USB bellekleri neredeyse hayatımızdan çıkaran 'streaming' dünyası, gerçekle sahteyi ayırt etmenin zor olduğu bir yer haline geldi. 'Dijital listeler bir başarı listesi mi, değil mi?' konusu tartışılırken, artık şarkıcıların illegal yollarla, parayı bastırarak sahip olmadıkları başarıyı varmış, müzikleri büyük ilgi görüyormuş gibi göstermeleri mümkün. İşin ilginci bu, sosyal medyadaki sahte tıklamalar konusu kadar basit de değil...



Tıklanma, abone, aylık dinleyici, çalma listesi oluşturma, kaydetme gibi birçok başlığı var bu işin ve hepsini parayla manipüle edebiliyorsunuz.
İşte Google üzerinden yaptığım araştırmayla, bu 'sahte' hizmeti veren sitelerden birinin fiyat tablosu:



Yani diyeceğim o ki, siz siz olun, dijital dünyada önünüze çıkan her rakama, her listeye hemen inanmayın. Başarı, sadece listelerde sağlanan bir şey değildir. Bir de bu sahtekarlığı yapan 'fake star'lara iki çift lafım var: Kimseyi değil, kendinizi kandırıyorsunuz ve biz bunu görüyoruz!

'HAVA NASIL ORALARDA'YA KLİP
Mehmet Erdem'in son albümü 'Bir Şarkı Vardı Ya'da yer alan şarkılar bir bir kliplenmeye devam ediyor
Sanatçının konserlerinde de sık sık yer verdiği; Edip Akbayram'ın klasikleşmiş şarkılarından olan, söz ve müziği Adnan Ergil imzalı 'Hava Nasıl



Oralarda'; Erdem'in kendine özgü yorumu ve Alper Atakan imzalı aranjesi ile albümde öne çıkıyor.
'Hava Nasıl Oralarda'ya yönetmen Onur Kök tarafından klip de çekildi. Çekimde başarılı sanatçıya kendi orkestrası da enerjik performansıyla eşlik etti.

ANIL PİYANCI VE SET'TEN ALTI ŞARKILIK EP
Anıl Piyancı ve Set, dinleyicinin heyecanlı bekleyişini sonlandırdı. Rap müziğin sevilen isimleri, 11 Ağustos'ta yayınlanan 'La Turka' şarkısı ile müjdelediği EP'yi dinleyiciyle buluşturdu.



'La Turka'nın yanı sıra beş yeni şarkıyla beraber altı şarkıdan oluşan EP, önemli iş birlikleriyle de dikkat çekiyor. 'La Turka', 'Et Dans', 'Esyha', 'Bra', 'Çevirme' şarkıları ve Anıl Piyancı & Set & Lil Bra'nın şarkısı olan 'Harla' da 'Palm Trap' EP'sinde yer alıyor. Şarkıların düzenlemelerinde Negro, Benzel, Hell ve Ouranius dikkat çekiyor.

YALIKAVAK USULÜ BURNING MAN
GEÇEN sezon Adriatique, Alman Dj Rampue, Meksikalı Sainte Vie gibi dünyaca ünlü DJ'leri çıkartarak 'Yalıkavak usulü Burning Man' unvanını alan Ahmet Uras'ın sahibi olduğu mekan, bu sezon da ünlü DJ'ler ile etkinliklerine devam ediyor.



Uras'ın, haziran ayında her yer boşken gösterdiği cesaret ve organizasyon kabiliyeti ile 23 Haziran'da ünlü DJ Fideles ile başlattığı etkinlikler, Dj ASH, Dj Parra For Cuva, Dj Sabo, Dj Djeff devam etti ve inanılmaz geçti. Birbirinden değerli yerli isimlere de yer verilen mekanda bugün Discolog, 26 Ağustos'ta ise DJ Sam Farsio çıkacak. Etkinliklerin çok renkli geçeceğini tahmin etmek mümkün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA