Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Müziğin yeni kraliçesi

Rap müziğin yükselen yıldızlarından biri olan Nihan Çelik; güçlü bir sese sahip ve tarzı çok farklı. Çelik, üç boyutlu ses teknolojisi dolby atmos desteğiyle yeni single'ı 'Queen'i çıkardı.
Sanırım kendisi de single'ının adı gibi müziğin kraliçesi olmak istiyor ve hedefine emin adımlarla ilerliyor. Çok iyi bir sese ve kulağa sahip ve de çalışkan... Zaman geçtikçe de şarkı iyice demlendi, daha çok sevilmeye başladı. Ben ilk çıktığı gün dinlemiştim, hemen kendisini arayıp tebrik etmiştim.
Bu arada Nihan şarkının ikinci bölümünü Almanca okumuş, çok da güzel olmuş.



'Quenn'in söz ve müziği Baz, Tüzzün, Chima Ede'a aitken, mix & mastering işlemleri Slong tarafından gerçekleştirilmiş. Prodüksiyon ise Slong ve Doro imzasını taşıyor.
Bu arada ekip de gayet sağlam ve global işlere imza atıyor. Nihan'ın hem güçlü ekiplerle çalışması hem de yenilikçi pazarlama stratejileri taşıması, onu zamanla zirveye taşıyacak, bundan kesinlikle eminim. İzlemeye devam.

COVER YAPMAK KOLAY MI, ZOR MU?
Müzik piyasasında cover yapmak ne kadar kolay gözükse de sanatçıyı rezil de eder vezir de...
Bunun iyi ve kötü örneklerini hepimiz duyuyoruz. Son günlerde dikkatimi çeken cover çalışması ise MR Jade'nin 36 yıl önce yorumlanmış olan 'Sevda Değil' şarkısı oldu.



Şarkı aranjör Murat Çorak tarafından duygusu bozulmadan düzenlenmiş.
Mr Jade, klipte oldukça doğal rol yapmış; ne şarkının ne de klibin önünü geçmiş. Klibin yönetmen koltuğunda ise Ahmet Can Tekin'i görüyoruz.
Cover yapacak olan arkadaşlarımıza ders niteliğinde olacak bir çalışma.

SELİN DÜNYAYA AÇILDI
Türkiye'nin yeni nesil müzik sahnesinde yakından takip ettiği bir isim olan Selin, yeni İngilizce teklisi 'Lights Off'u eylül ayında piyasaya çıkardı. Dinledim, beğendim, listeme ekledim ve yazıyorum... Ve buradan bu kıza dikkat diyorum! Türkiye ve Londra'da sahneler ve stüdyo çalışmaları arasında mekik dokuduğunu bildiğim Selin'i özellikle 'Son Arzum', 'Bu Gece' ve 'Yalancı Bahar' ile hatırlarsınız.



Hepsi de birbirinden iddialı yapımlardır. Özellikle benim listemde de yer alan 'Yalancı Bahar', bence bu yaz müzik sektöründe 'ben de buradayım' dedirtmiştir. Bu arada Selin'in yakında bir albüm hazırlığında olduğunu da duydum... Sanırım bu şarkı da 'Paranoya' adını vereceği albümün haberci teklilerinden... Kendisini izlemeye devam edeceğim. Yolu açık olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA