Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Ayaz rap’in zirvesine doğru ilerliyor

Her geçen gün biraz daha zirveye doğru ilerleyen Ayaz, şimdi de Capital Bra, nam-ı diğer Joker Bra ile feat yaptıkları 'Nana' isimli şarkı ile benim de listeme girdi. Capital ile birlikte yaptıkları şarkı, Almanca sözler taşıyor. Almanya'nın sevilen yönetmeni Capture Hood'un gözünden çekilen klip de konuşulmaya değer.



Ayaz bu şarkıdaki ses performansı ve klipteki görselleri ile adından söz ettirecek. Şarkının prodüksiyon koltuğunda genç prodüktör Vef oturuyor. Mix mastering işlemlerini ise Jagerstereo yapmış. Nedenini bilemesem de Almanca sözlerin rap müziğe çok yakıştığını düşünüyorum. Yakında zirvede olacağına inandığım 'Nana' ile Ayaz'a başarılar dilerim.

***

'KALMAM'A FAS ÇÖLLERİNDE KLİP

Gizem'in yeni teklisi 'Kalmam', klibi ile beni çok etkiledi.
Klibine geçmeden önce sözü ve müziği Galip Öztürk'e ait olan 'Kalmam'ın düzenlemesini benim de yakından tanıdığım ve tüm işlerini beğenerek takip ettiğim Osman Cello ve Sedat Atlan'ın yaptığını belirtmek isterim.



Gizem'in temiz sesi ve bu tertemiz sese uygun sade aranjesi ile 'Kalmam', çok iddialı olmasa da beğendiğim işler arasında yer almayı başardı. Ama klibinin beni benden aldığını söylemeliyim. Ekibini Fas'taki Agafay Çölü ve Asni Dağları'nda çektikleri klip için defalarca kutlarım. Görüntüler beni gerçekten çok etkiledi, insan defalarca izlemek istiyor. Klip yönetmeni İrem Haykır çok iyi bir iş çıkarmış.

***

GÜNEŞ'TEN 'BÖLÜM SONU'

Güneş'i, 'Dua' şarkısındaki performansı ile kısa sürede büyük kitleler takip etmeye başladı. Ben de onlardan biriyim... Yaptığı tarzın çok farklı olduğunu düşünüyorum. Hem pop hem R&B mozaiğini şarkılarında ustaca kullanan Güneş; 'Bölüm Sonu' adlı parçasını ise "Albüm hazırlığındayım ama sevenlerimi daha fazla bekletemem" diyerek önden yayınladı.



Söz ve müziği Güneş'in kendisine ait olan parçanın aranjesi Berkin Laleli, mix – mastering'i ise Gökhan Güler imzalı.
'Bölüm Sonu'nun gençlerin sosyal medya etkinliklerine de selam çakan sözlerinin de ilgi çekeceğinden eminim.

***

BENGÜ'DEN 2'DE 2!

Bengü yaz başında 'Veto' isimli şarkısıyla radyo ve dijital mecralara hızlı bir giriş yapmıştı. Daha ilk şarkının dumanı üstündeyken yeni şarkısı 'Mesajın Var'ı geçtiğimiz haftalarda yayınlayan Bengü, bu yazı 2'de 2'yle tamamladı.



Son dönemin popüler ismi Onur'un imza attığı şarkının düzenlemesi Ozan Bayraşa'ya ait. Bengü son dönemde yaptığı işlerle tüm müzikseverlerin dikkatini çekmeyi başardı. Başarılarının devamını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA