Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Grip mi, alerji mi?

Birkaç haftadır sürekli burnum akıyor, hapşırıyorum. Grip bu kadar uzun sürer mi? E.A./Muğla
Grip, çoğunlukla mevsimsel alerji ile karıştırılabilir. Mevsimsel alerjiler; sonbaharda polen, toz veya küfe bağlı olarak gelişmektedir. Alerji belirtilerini, gripten ayırt etmenin yolları var. Öksürük, kas ağrısı, boğaz ağrısı gibi şikayetler gripte daha sık görülür.

KAŞINTI ALERJİ İŞARETİ
Alerjilerde ise kaşıntı, kızarıklık, gözlerde yaşarma, burun akıntısı, nefes darlığı gibi şikayetler sıklaşır. Ancak bu iki problemi ayırmanın en iyi yolu, hekime başvurmaktır.

İLAÇ TEDAVİSİ ŞART
Gripseniz bağışıklığınızı destekleyecek ve şikayetleri hafifletecek tedaviler almanız gerekir. Alerjilerde ise antihistaminik ilaçlar, alerji iğnesi gibi başka tedaviler önerilmektedir. Alerjiden şikayeti olanların, ayrıca polenlerin ve tozların bulunduğu ortamlardan uzak durması gerekir.

Probiyotik desteği alınmalı
Sürekli idrar yolu enfeksiyonu yaşıyorum. Önerebileceğiniz doğal destekler var mı? F.E./Hatay
Her iki kadından birinde idrar yolu enfeksiyonları görülmektedir. Üstelik bu enfeksiyonlar, kadınların üçte birinde sürekli tekrarlamaktadır. Sık idrara gitme, idrar yaparken yanma, sızı, ağrı, kesik kesik veya zorla idrar yapma gibi şikayetler yaşam kalitesini düşürmektedir. Kızılcık meyvesinin, idrar yolu enfeksiyonlarının sıklık ve şiddetini azalttığı kanıtlanmıştır. Son dönemde yapılan çalışmalar; probiyotik içeren besinlerin de idrar yolu enfeksiyonlarını azalttığını göstermektedir.

Testosteron kalbi korur
Testosteron düşüklüğü erkeklerde tehlikeli midir? Hormon takviyesi yapılabilir mi? Ö.C./Ankara
Testosteron seviyeleri erkeklerde yaşla birlikte azalır. Orta yaşlarda kemik erimesi, kas gücünde azalma, iyi kolesterolde düşme, sakal uzamasında yavaşlama ve cinsel sorunlara yol açabilir. Bu nedenle 40-50'li yaşlardan itibaren bir uzmana başvurarak testosteron seviyelerini kontrol ettirmek, gerekirse hormon yerine koyma tedavilerinden yararlanmak önemlidir. Yapılan son araştırmalar, testosteron düşüklüğünün kalp hastalığı riskini artırdığını da göstermektedir. Bu nedenle hormon seviyesinde bir eksiklik varsa, tedavi olmanız kalbinizi de koruyacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA