Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada egzotik yemekler

Herkese iyi haftalar. İdilika'nın çok aceleci mutfağında bugün hazırlanması 30 dakika bile almayacak pratiklikte üç tarife yer veriyorum. Belki malzemelerin tedariği için markette vakit harcayabilirsiniz; zaten markette başlamıyor mu, mutfakta birşeyler hazırlamanın keyfi...

UZAKDOĞU ESİNTİLİ YEMEKLER
Ben misafirlerim için farklı ve lezzetli bir sofra kurmak istiyordum. Ancak malum hepimiz çalışan insanlarız, çok büyük hazırlıklar için fazla vaktimiz olmuyor çoğu zaman. Hem lezzetli, hem de apar topar ne yemek pişirebilirim diye düşündüğümde aklıma geçtiğimiz yıllarda yemek programımda yaptığım, çekim ekibinin afiyetle yediği, hepimizin çok beğendiği tavuk tarifi geldi.
Bu tavuğun en önemli özelliği baharatların biraz kavrulması aslında. Biraz kavrulan baharatlar, çok hoş bir koku katıyor yemeğe. Ardından patates salatası hazırladım. Bebek patateslerden bulsaydım onlarla yapacaktım, hazırlaması çok basit ancak lezzeti kişniş ve kimyonun muazzam flörtü sayesinde çok üst seviyelerde oluyor.

KARAMELİZE MEYVELER
Sonra bir baktım ki mango indirime girmişti. Ben de mangoyu karamelize etmek için satın aldım. Sadece mango değil, ananas, şeftali gibi diğer birçok meyveyi karamelize edebilirsiniz. Benim gibi karamel sosu hazırlayıp beraber pişirebilir ya da dilimlerin üzerine esmer şeker serpip kızgın döküm bir ızgara üzerinde kızartabilir veya fırınlayabilirsiniz. Eser miktarda şekerle bile nefis meyve tatlıları yapılabiliyor çünkü meyvelerin şekeri çoğu zaman piştiklerinde ortaya çıkıyor.
Bugünlük benden bu kadar. İstediniz zaman bana idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilir, sorularınızı sorabilir, mutfak tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Şimdiden afiyet olsun.

MALEZYA USULÜ TAVUK

Malzemeler
6 parça tavuk göğsü
2 yemek kaşığı taze zencefil
2 çay kaşığı köri
1 çubuk tarçın
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kişniş
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince kıyılmış taze soğan
1 yemek kaşığı susam

Yapılışı: Tavuk göğüsleri kuşbaşı doğranır, renkleri dönene kadar teflon bir tavada kavlurup kenara alınır. Diğer tüm malzemeler zeytinyağı ile birlikte harmanlanır, teflon tavada bir dakika ısıtılır ve içine tavuklar ilave edilip sotelenir. Susam ve ince kıyılmış taze soğan ile servis edilir.

Püf noktası
Baharatları zeytinyağı ile birlikte bir dakika kadar kavurmak önemli çünkü kokusunun çıkması gerekir. Tavuğu haşlanmış pirinç ile servis edebilirsiniz.

KARAMELİZE MANGO

Malzemeler
1 adet mango
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çiğ krema
Vanilyalı dondurma

Yapılışı: Öncelikle teflon tavada esmer şekeri eritiyoruz. Tam eridiği anda içine tereyağını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından krema ilave edip iyice karamel kıvamı almasını sağlıyoruz. Mangonun kabuğunu soyup dilimliyoruz ve karamelin içine atıyoruz. Dört-beş dakika beraber pişiriyoruz. Dondurma ile servis ediyoruz.

KİŞNİŞ SOSUNDA PATATES SALATASI

Malzemeler
2 adet orta boy patates
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı taze kişniş
1 çay kaşığı safran
Yarım yemek kaşığı kimyon
Yarım limonun suyu
Tuz

Yapılışı:
Patatesleri soyuyoruz ve bezelyelerle beraber haşlıyoruz. Küp küp doğruyoruz. Diğer tüm malzeme ile karıştırıp servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA